Romige gnocchi met buffelmozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige gnocchi met buffelmozzarella

Romige gnocchi met buffelmozzarella

Avec de la sauge et de l’aubergine

Gnocchi spreek je uit als njokki en is Italiaans voor klontjes. Je kunt heel gemakkelijk zien of de gnocchi gaar is, want dan komen de kussentjes naar de oppervlakte drijven. De gnocchie wordt geserveerd met romige buffelmozzarella en zachte aubergine.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen:
Gluten
Eieren
Sulfiet
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Champignons

3 leaves

Verse salie

175 gram

Gnocchi

(Bevat Gluten, Eieren, Sulfiet, Tarwe)

65 gram

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2381 kJ
Energie (kcal)569 kcal
Vetten20 g
waarvan verzadigd12.9 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers8.3 g
Vezels8 g
Eiwitten22 g
Zout0.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Wok

Instructies

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de aubergine en gnocchi.

2

Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Snijd de ui in halve ringen en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de champignons in kwarten en snijd de salie fijn.

3

Kook vervolgens de aubergine, afgedekt, 5 minuten in de pan met deksel. Voeg halverwege de gnocchi toe en kook totdat de gnocchi boven komt drijven. Giet daarna beide af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de champignons, aubergine, gnocchi en salie toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

5

Scheur ondertussen de buffelmozzarella klein.

6

Verdeel het gerecht en de buffelmozzarella over de borden. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.