Romige ovenschotel met aardappelschijfjes en snijbonen
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Romige ovenschotel met aardappelschijfjes en snijbonen

Romige ovenschotel met aardappelschijfjes en snijbonen

met prei en cherrytomaten

Wist je dat het groene gedeelte van de prei de meeste vitaminen en mineralen bevat? Snijd iets fijner, was goed en stoof mee voor een extra voedzame ovenschotel!

Labels:
Familie
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelschijfjes

50 gram

Snijbonen

¼ stuk(s)

Prei

1 snufje

Nootmuskaat

1.5 tl

Paprikapoeder

100 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

125 gram

Rode kerstomaten

25 gram

Geraspte pecorino DOP

Zelf toevoegen

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

0.1 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

[Plantaardige] boter

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Voedingswaarden

Energie (kcal)603 kcal
Energie (kJ)2524 kJ
Vetten37 g
waarvan verzadigd23 g
Koolhydraten45 g
waarvan suikers11 g
Vezels11 g
Eiwitten17 g
Zout2 g

Benodigdheden

Rasp
Koekenpan
Ovenschaal

Instructies

Préparer
1

Préchauffez le four à 220°C. Équeutez les haricots verts et Coupez-les en lanières de 2 cm, en biseaux. Coupez le poireau en fines rondelles. Coupez les tomates cerises rouges en deux. Râpez 2 pointes de noix muscade par personne à l'aide d'une râpe fine.

Tip: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten wel meer vitaminen en mineralen! Vooral kalium, vitamine A en C en foliumzuur.

Cuire
2

Faites chauffer 1/2 cs de beurre dans une poêle à feu moyen-vif. Faites-y cuire le poireau et les haricots verts 4 à 6 minutes. Ajoutez 1/2 sachet de paprika en poudre par personne et faites revenir 1 à 2 minutes. Déglacez le poireau avec 1/2 cs de vinaigre de vin blanc par personne et la crème liquide. Émiettez-y 1/4 cube de bouillon par personne. Mélangez bien et laissez réduire 2 à 4 minutes. Assaisonnez avec du sel, du poivre et la noix de muscade râpée.

Préparer le gratin
3

Disposez les tranches de pommes de terre dans le plat à four. Ajoutez-y les tomates cerises. Salez, poivrez. Versez ensuite la sauce crémeuse au poireau et haricots verts par-dessus. Saupoudrez de pecorino râpé.

Gratiner et servir
4

Enfournez le plat 8 à 10 minutes, ou jusqu'à ce que le fromage soit bien doré. Servez sur les assiettes.