Romige ovenschotel van ravioli met vadouvan
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige ovenschotel van ravioli met vadouvan

Romige ovenschotel van ravioli met vadouvan

met prei, courgette, kaas en hazelnoten

Beurre noisette is een bereiding van boter die een nootachtige kleur en smaak oplevert. Proef jij het terug in deze verse ravioli van de Pastafabriek?

Labels:
Veggie
Allergenen:
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Prei

⅓ stuk(s)

Courgette

⅓ zakje(s)

Vadouvan

(Bevat Mosterd)

100 ml

Room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

140 gram

Ravioli met bloemkool en beurre noisette

10 gram

Hazelnoten

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)875 kcal
Energie (kJ)3662 kJ
Vetten57 g
waarvan verzadigd29 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers13 g
Vezels5.6 g
Eiwitten28 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Halveer de prei in de lengte en snijd in dunne halve ringen. Snijd de courgette in blokjes van 2 - 3 cm.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de ravioli en verkruimel het bouillonblokje erboven.
Saus maken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de knoflook, courgette en prei 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de vadouvan toe, bak 1 minuut mee.
  • Blus af met de slagroom en laat, afgedekt 8 - 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Ravioli koken
3
  • Kook de ravioli, afgedekt, 4 - 6 minuten in de bouillon (zie Tip). Giet af en spoel voorzichtig met koud water zodat ze niet aan elkaar gaan plakken.
  • Hak ondertussen de hazelnoten grof.
  • Voeg de ravioli toe aan de saus en roer voorzichtig door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schenk de roomsaus met ravioli in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte Italiaanse kaas en de hazelnoten. Bak 10 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten is.

Tip: Voeg de ravioli één voor één toe aan het kokende water om plakken te voorkomen.

Serveren
4
  • Verdeel de ravioli ovenschotel over diepe borden.