Romige pasta met kippendijreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige pasta met kippendijreepjes

Romige pasta met kippendijreepjes

met courgette, paprika en zongedroogde tomaten

Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept is het alvast voorgesneden en op smaak gebracht met oregano, peterselie en paprika.

Labels:
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

90 gram

Casarecce

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

75 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Paprikareepjes

100 gram

Kippendijreepjes met mediterrane kruiden

15 gram

Zongedroogde tomaten

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3266 kJ
Energie (kcal)781 kcal
Vetten30.6 g
waarvan verzadigd13.7 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers16.4 g
Vezels7.4 g
Eiwitten38 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot voor de casarecce.
  • Snijd de courgette in blokjes van 1 - 2 cm, de ui in halve ringen en snijd de zongedroogde tomaten klein.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Kook de casarecce 10 - 12 minuten (zie Tip). Giet af en laat uitstomen.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle casarecce, maar gebruik 2/3. De overige casarecce is lekker in een koude pastasalade de volgende dag.

Bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de knoflook en de kippendijreepjes toe en bak 4 minuten.
  • Voeg de courgette, paprikareepjes, zongedroogde tomaten en Italiaanse kruiden toe aan de sauteerpan en bak 3 - 4 minuten.
Saus maken
3
  • Voeg de culinaire room toe aan de sauteerpan en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven.
  • Laat de saus 2 minuten al roerend reduceren (zie Tip).
  • Voeg de casarecce toe en verwarm het geheel nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Is de saus heel waterig? Zet het vuur dan hoog en kook verder zonder deksel zodat het water iets verdampt.

Serveren
4
  • Verdeel de casarecce met groenten over diepe borden.
  • Garneer met de geraspte kaas.

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant die ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.