Romige pindakaasnoedels met sticky tempeh
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige pindakaasnoedels met sticky tempeh

Romige pindakaasnoedels met sticky tempeh

met champignons en gomasio

Wist je dat kokosmelk niet direct uit de noot komt? Het witte vruchtvlees van de kokosnoot wordt namelijk eerst met water gemengd en vervolgens uitgeknepen.

Labels:
Plantaardig
Allergenen:
Soja
Tarwe
Pinda's
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

80 gram

Tempehblokjes

(Bevat Soja, Tarwe)

90 ml

Kokosmelk

200 gram

Champignonmix

(Kan bevatten Selderij)

1 bakje(s)

Pindakaas

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten)

½ stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat Tarwe)

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Water voor saus

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3352 kJ
Energie (kcal)801 kcal
Vetten45.8 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten62.9 g
waarvan suikers19 g
Vezels8 g
Eiwitten32.6 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Pan
Wok of hapjespan
Koekenpan

Instructies

Noedels koken
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot. Kook de noedels in 4 - 5 minuten beetgaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en spoel de noedels af onder koud water.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een wok of sauteerpan op hoog vuur en bak de knoflook met de champignonmix 4 - 6 minuten.
Saus maken
2
  • Voeg de kokosmelk, pindakaas, sojasaus en sambal naar smaak toe aan de wok of sauteerpan met groenten en meng goed. Laat de saus 1 - 2 minuten indikken op middelhoog vuur.
  • Voeg de noedels toe en meng goed door.
  • Voeg eventueel wat van het kookvocht toe als het te droog wordt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Tempeh bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de tempeh 2 - 3 minuten, of tot hij goudbruin kleurt.
  • Voeg de zoete Aziatische saus en het water toe. Bak nog 2 - 3 minuten en voeg daarna de gomasio toe. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de noedels over kommen of diepe borden.
  • Serveer de crispy tempeh erbovenop.

Weetje: Wist je dat tempeh rijk is aan calcium en ijzer? Het bevat per 100 gram evenveel calcium als 1 glas melk en evenveel ijzer als 100 gram biefstuk!