Romige ragù bianco met rundergehakt en volkoren penne
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige ragù bianco met rundergehakt en volkoren penne

Romige ragù bianco met rundergehakt en volkoren penne

met champignons en courgette

Ragù bianco is een Italiaanse saus met vlees of gevogelte, die je lang laat pruttelen. Bekender nog dan ragù bianco is de rode variant: ragù alla bolognese.

Labels:
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

70 gram

Champignons

90 gram

Volkoren penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

1 el

Wittewijnazijn

50 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3459 kJ
Energie (kcal)827 kcal
Vetten41.8 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten68.1 g
waarvan suikers8.8 g
Vezels10.7 g
Eiwitten39.7 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Hapjespan of grote koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Breng water aan de kook in een pot. Kook de penne in 10 - 12 minuten gaar. Giet af en bewaar apart.
  • Snipper de ui. Snijd de champignons in kwarten.
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes van 1/2 cm dik.
Groenten bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de champignons 4 - 6 minuten (zie Tip).
  • Voeg de courgette en de Italiaanse kruiden toe en bak nog 4 - 6 minuten, of tot alle groenten gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Champignons nemen in de pan eerst alle olie op, waardoor het lijkt alsof ze aanbakken. Voeg niet meer olie toe – na enkele minuten laten de champignons het weer los.

Saus maken
3
  • Verhit de overige olijfolie in een sauteerpan of grote pan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 minuten.
  • Voeg het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los.
  • Schenk de boullion, de culinaire room en de wittewijnazijn in de sauteerpan of grote pan. Meng goed, draai het vuur laag en laat 8 - 10 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door.
Pasta mengen
4
  • Voeg de penne toe aan saus en meng goed.
  • Meng vervolgens de champignons, courgette, 2/3 van de kaas en flink wat zwarte peper door de pasta.
  • Serveer de pasta op diepe borden en garneer met de overige kaas.