Romige ravioli met gekruid kipgehakt en spinazie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige ravioli met gekruid kipgehakt en spinazie

Romige ravioli met gekruid kipgehakt en spinazie

met venkel, rode peper en belegen kaas

Verse ravioli van de Pastafabriek wordt dagelijks met liefde bereid met speciaal Italiaans meel en een originele vulling van bloemkool en beurre noisette.

Labels:
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Venkel

140 gram

Ravioli met bloemkool en beurre noisette

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

50 gram

Spinazie

50 gram

Biologische zure room

15 gram

Geraspte belegen kaas

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)809 kcal
Energie (kJ)3386 kJ
Vetten43 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers7 g
Vezels5.6 g
Eiwitten41 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Breng in een pan met deksel ruim water met een flinke snuf zout aan de kook voor de verse ravioli. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper (s) fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: De zaadlijsten en zaadjes zijn het pittigste deel van de peper. Houd je van extra pittig? Laat ze dan zitten. Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Snijden
2

Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in kleine blokjes. Snipper de ui.

Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Ravioli koken
3

Haal de ravioli voorzichtig los van elkaar en kook, afgedekt, 4 - 6 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Bakken
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het kipgehakt in 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en rode peper toe en bak 2 minuten mee. Voeg de venkel en 1 el water per persoon toe, bestrooi met peper en zout en bak, afgedekt, 5 minuten.

Saus maken
5

Zet het vuur laag en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan. Laat al roerend slinken. Voeg de crème fraîche en de helft van de belegen kaas toe en roer goed door. Voeg de ravioli toe, breng verder op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.

Serveren
6

Verdeel de ravioli over de borden. Garneer met de overige belegen kaas.