Romige spaghetti met broccoli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige spaghetti met broccoli

Romige spaghetti met broccoli

met geitenkaas, walnoot en semi-gedroogde tomaten

Linguine is Italiaans voor: a) linten, b) tongetjes of c) lijnen?

(Het juiste antwoord is: tongetjes)

Labels:
Familie
Veggie
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

160 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

35 gram

Semi-gedroogde tomaten

90 gram

Spaghetti

⅓ zakje(s)

Gedroogde oregano

40 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte belegen geitenkaas

10 gram

Walnootstukjes

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

75 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)761 kcal
Energie (kJ)3186 kJ
Vetten37 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers9 g
Vezels12.2 g
Eiwitten27 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan met deksel

Instructies

Préparer
1

Préparez le bouillon. Pour les spaghetti et le brocoli, portez une grande quantité d’eau à ébullition dans la casserole.Taillez le bouquet de brocoli en fleurettes et la tige en dés. Émincez l’échalote et écrasez l’ail ou hachez-le finement.

Tip: Walnoot is de enige noot die het plantaardige omega 3-vetzuur ALA bevat - goed voor je hart, bloedvaten én je hersenen.

Cuire
2

Détaillez les tomates semi-séchées en petits morceaux. Pesez les spaghetti et faites-les cuire 6 à 8 minutes à couvert. Ajoutez-y le brocoli après 1 à 3 minutes. Ensuite, égouttez et réservez sans couvercle.

Tip: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere vitamine B, C en E, én calcium, kalium en ijzer.

Préparer les pâtes
3

Faites chauffer l’huile d’olive dans le wok ou la sauteuse et revenir l’échalote, l’ail et l’origan séché 2 à 3 minutes à feu moyen. Ajoutez le bouillon et la crème liquide, puis portez à ébullition.Ajoutez les spaghetti, le brocoli et la moitié du fromage de chèvre, puis faites chauffer 1 minute de plus. Incorporez les tomates semi-séchées, puis salez et poivrez.

Tip: Houdt niet iedereen van geitenkaas? Serveer dan alle geitenkaas apart op tafel.

Servir
4

Servez les pâtes sur les assiettes. Garnissez du reste de chèvre et des noix concassées.

Tip: Houd je van een geroosterde smaak? Verhit dan een koekenpan op hoog vuur en rooster de walnootstukjes tot ze beginnen te kleuren.