"Waar of niet waar? Walnoten lijken niet alleen op hersenen, ze zijn er ook nog eens goed voor.
(Het juiste antwoord is: Waar! Walnoten bevatten ALA, een plantaardig omega 3-vetzuur dat goed is voor je hart, bloedvaten én hersenen.)"
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Broccoli
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
35 gram
Semi-gedroogde tomaten
90 gram
Spaghetti
⅓ zakje(s)
Gedroogde oregano
40 ml
Culinaire room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
50 gram
Geraspte belegen geitenkaas
5 gram
Walnootstukjes
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
75 ml
Zoutarme groentebouillon
Préparez le bouillon. Pour le brocoli et les spaghettis, portez une grande quantité d’eau à ébullition dans la casserole. Ajoutez-y une pincée de sel. Taillez les bouquets de brocoli en fleurettes et les tiges en morceaux. Coupez la courgette en deux dans la longueur et ensuite en demi-rondelles. Émincez le petit oignon rouge et écrasez ou émincez l’ail.
Tip: Walnoot is de enige noot die het plantaardige omega 3-vetzuur ALA bevat - goed voor hart en bloedvaten en je hersenen.
Dans la casserole, faites cuire les spaghettis 10 à 12 minutes à couvert. Ajoutez le brocoli après 5 minutes. Ensuite, égouttez et réservez sans couvercle. Détaillez les tomates semi-séchées en petits morceaux et conservez leur huile.
Faites chauffer l’huile d’olive dans le wok ou la sauteuse et cuire l’oignon rouge, l’ail, la courgette et l’origan séché 5 minutes à feu moyen. Ajoutez le bouillon et la crème liquide, puis portez à ébullition. Ajoutez les spaghettis, le brocoli et la moitié du fromage de chèvre, puis faites chauffer 3 minute de plus. Incorporez les tomates semi-séchées, puis salez et poivrez.
Tip: Houdt niet iedereen van geitenkaas? Serveer dan alle geitenkaas apart op tafel.
Servez les pâtes sur les assiettes. Garnissez avec le reste de fromage de chèvre et les noix concassées.
Tip: Houd je van een geroosterde smaak? Verhit dan een koekenpan op hoog vuur en rooster de walnootstukjes tot ze beginnen te kleuren.