Roti met kruidige vegetarische reepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Roti met kruidige vegetarische reepjes

Roti met kruidige vegetarische reepjes

Eiwitrijke vegetarische reepjes van lupine in een kruidige stoof met veel groenten

Allergenen:
Selderij
Mosterd
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

Ui

Knoflookteen

Rode peper

gram

Aardappelen

pak(ken)

vegetarische reepjes

tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

gram

Snijbonen

Tomaat

gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

leaves

Roti

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)600 kcal
Energie (kJ)2510 kJ
Vetten15 g
waarvan verzadigd2 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers0 g
Vezels18 g
Eiwitten31 g
Zout0 g

Benodigdheden

Koekenpan

Instructies

Snijd de groenten klein
1

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Was de aardappelen (doré) grondig en snijd in blokjes van 2 cm.

Bak de vegetarische reepjes
2

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een grote wok of hapjespan met deksel en bak de vegetarische reepjes 3 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan op laag vuur en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de aardappelen en currykruiden toe en bak 1 minuut. Voeg 100 ml water per persoon toe, breng goed op smaak met peper en zout en kook, afgedekt, 15 minuten op middelmatig vuur.

Voeg de tomaat toe aan de wok of hapjespan
4

Dop ondertussen de snijbonen alleen bij de steelaanzet en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de tomaat in blokjes. Voeg de snijbonen en tomaat direct toe aan de aardappelen en kook deze de resterende tijd mee. Voeg in de laatste 5 minuten de spinazie toe en breng verder op smaak met peper en zout.

5

Verwarm vlak voor het opdienen de roti een paar seconden aan elke kant in een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur.

Serveer met de roti
6

Verdeel het gerecht over de borden en verdeel de vegetarische reepjes hierover. Serveer met de roti.