Roti met pikante kippendij en aardappelen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Roti met pikante kippendij en aardappelen

Roti met pikante kippendij en aardappelen

met haricots verts en zoetzure komkommer

Speciaal ingrediënt in je box! Dit filethaasje komt van de Oranjehoen kip. Die eet lokaal kringloopvoer en heeft een 22% lagere CO2-uitstoot dan de 1 ster Beter Leven kip.

Labels:
Extra groente
Speciaal ingrediënt
Allergenen:
Eieren
Mosterd
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kippendijfilet

150 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1 zakje(s)

Surinaamse kruiden

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

100 gram

Haricots verts

1 stuk(s)

Roti

(Bevat Mosterd, Tarwe)

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Suiker

200 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3468 kJ
Energie (kcal)829 kcal
Vetten31 g
waarvan verzadigd6.8 g
Koolhydraten86.8 g
waarvan suikers11.1 g
Vezels19.8 g
Eiwitten42.7 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Steelpan
Kom

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 160 graden. Snipper de helft van de ui. Snijd de andere helft in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en snijd doormidden.

Kippendij bakken
2

Wrijf de kippendij in met peper en zout. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kippendij 2 - 3 minuten per kant. Haal de kip uit de pan en leg apart. Voeg vervolgens de gesnipperde ui, knoflook, rode peper en paprikablokjes toe aan de pan en bak 1 minuut.

Aardappelen koken
3

Bereid de bouillon. Voeg de aardappelen, Surinaamse kruiden en bouillon toe aan de sauteerpan en kook, afgedekt, 5 minuten. Voeg vervolgens de haricots verts en de kippendij toe en kook, afgedekt, 10 minuten.

Weetje: Haricots verts zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn haricots verts rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.

Ei koken
4

Breng water aan de kook in een steelpan, of gebruik een waterkoker. Kook het ei in de steelpan in 8 - 10 minuten hard. Laat het ei schrikken onder koud water en pel.

Zoetzuur maken
5

Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd in halve maantjes. Meng in een kom per persoon: 1 el water, 1 el wittewijnazijn en 1/2 el suiker. Voeg de komkommer en uienringen toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. Zet apart en schep regelmatig om. Verwarm de rotiplaat zonder verpakking 3 minuten in de oven.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen en haricots verts over diepe borden en schep de saus eroverheen. Leg de kippendij erbovenop. Garneer met het gekookte ei. Serveer met de rotiplaat en de zoetzure komkommer en ui.