Pittige roti met kippendij en aardappel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pittige roti met kippendij en aardappel

Pittige roti met kippendij en aardappel

met sperziebonen en zoetzure komkommer

Le pain pour roti est nouveau dans votre box ! Vous pouvez choisir de le remplir de poulet et de pommes de terre ou de le tremper dans la sauce. Un régal !

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Mosterd
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kippendij met bot

150 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Ei

1 zakje(s)

Surinaamse kruiden

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

100 gram

Haricots verts

1 stuk(s)

Roti

(Bevat Mosterd, Tarwe)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Suiker

½ el

Zonnebloemolie

1 el

Wittewijnazijn

250 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)548 kcal
Energie (kJ)2293 kJ
Vetten22 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten49 g
waarvan suikers16 g
Vezels12.5 g
Eiwitten34 g
Zout4 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Kom
Steelpan
Waterkoker

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 160 graden. Snipper de helft van de rode ui. Snijd de andere helft in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (s) en snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Verwijder de steelaanzet van de haricot verts en snijd doormidden.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Kippendij braden
2

Wrijf de kippendij in met peper en zout. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Braad de kippendij 2 - 3 minuten per kant. Haal de kip uit de pan en houd apart. Voeg vervolgens de gesnipperde ui, knoflook, rode peper en tomatenblokjes toe aan de pan en bak 1 minuut.

Aardappelen koken
3

Bereid de bouillon. Voeg de aardappelen, Surinaamse kruiden en bouillon toe aan de hapjespan en kook, afgedekt, 5 minuten. Voeg vervolgens de haricots verts en de kippendij toe en kook, afgedekt, 10 minuten.

Tip: Haricots verts zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn haricot verts rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.

Zoetzuur maken
4

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd in halve maantjes. Voeg de komkommer en rode ui toe aan een kom. Verhit in een steelpan per persoon: 1 el water, 1 el wittewijnazijn en 1/2 el suiker. Haal van het vuur wanneer de suiker opgelost is en giet over de komkommer en rode ui. Breng op smaak met peper en zout. Zet apart en schep regelmatig om.

Ei koken
5

Breng ruim water aan de kook in een waterkoker. Voeg 1 ei per persoon toe aan de steelpan van het zoetzuur en kook de eieren in 6 - 8 minuten hard. Spoel onder koud water. Pel de eieren. Verwarm de rotiplaat zonder verpakking 3 minuten in de oven.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen en haricots verts in diepe borden. Schep de saus eroverheen. Leg de kippendij erbovenop. Garneer met het gekookte ei. Serveer met de rotiplaat en de zoetzure komkommer.