Rundergehaktballetjes in zoetzure saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rundergehaktballetjes in zoetzure saus

Rundergehaktballetjes in zoetzure saus

met aardappelpuree, sperziebonen en ui

Speciaal ingrediënt in je box! De sojasaus in jouw box bevat minder zout, maar is minstens zo lekker

Labels:
Caloriebewust
Familie
Speciaal ingrediënt
Allergenen:
Tarwe
Soja
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)

5 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

150 gram

Sperziebonen

30 gram

Tomatenketchup

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Gluten, Tarwe)

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

½ tl

Mosterd

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

2 el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2902 kJ
Energie (kcal)694 kcal
Vetten29.1 g
waarvan verzadigd12.1 g
Koolhydraten71.1 g
waarvan suikers21.4 g
Vezels16.6 g
Eiwitten29.8 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Pan
Kom
Koekenpan met deksel
Hapjespan met deksel
Kleine kom
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen koken
1
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pot en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de aardappelen 12 - 15 minuten.
  • Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en bewaar apart.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze.
  • Snipper de ui fijn.
Gehaktballetjes maken
2
  • Schenk een bodempje water in een sauteerpan met deksel. Voeg de sperziebonen toe. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 4 - 6 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat uitstomen in de pan.
  • Meng in een kom het gehakt met de panko. Draai er drie gehaktballetjes per persoon van. Verhit 1/4 el boter per persoon in een pan met deksel op hoog vuur en bak de gehaktballetjes in 2 - 3 minuten rondom bruin.
  • Verlaag het vuur naar middelmatig en voeg de helft van de ui toe. Bak, afgedekt, 4 - 6 minuten.
Groenten bakken
3
  • Besprenkel de sperziebonen met de olijfolie, voeg de overige ui toe en bak 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng ondertussen in een kleine kom de ketchup met de sojasaus, de honing en de aangegeven hoeveelheid water. Voeg de saus toe aan de gehaktballetjes en bak 2 minuten al roerend. Zet daarna het vuur uit.
  • Snijd ondertussen de verse kruiden fijn.
Serveren
4
  • Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de mosterd, de verse kruiden, 1/4 el boter per persoon en eventueel een scheutje kookvocht toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de puree over de borden.
  • Schep de groenten en de gehaktballetjes ernaast.
  • Besprenkel met de saus uit de pan.