Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
3 stuk(s)
Rundergehaktballetjes met köfte-kruiden
200 gram
Krieltjes
5 gram
Verse dille, munt & bladpeterselie
1 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Ui
25 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
25 gram
Biologische volle yoghurt
¾ tl
Paprikapoeder
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
¾ el
Olijfolie
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Meng ze in een kom met het paprikapoeder, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip). Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Tip: Om afwas te besparen kun je de krieltjes ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met de olijfolie, het paprikapoeder, peper en zout.
Snijd de rode ui in halve ringen (zie Tip). Snijd de tomaat in partjes. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Meng de groenten in een saladekom met de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Je serveert de rode ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan in de volgende stap mee met de gehaktballen.
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de gehaktballen in 3 - 4 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Draai het vuur laag, dek de pan af en bak nog 6 - 8 minuten, of tot de gehaktballen gaar zijn.
Hak de verse kruiden fijn. Meng in een kleine kom de yoghurt met de helft van de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
Verkruimel de witte kaas. Voeg de witte kaas en de overige verse kruiden toe aan de saladekom en meng door de salade. Besprenkel de salade met extra vierge olijfolie naar smaak.
Serveer de gehaktballen op een bord en besprenkel met wat kruiden-yoghurt. Serveer de krieltjes en salade ernaast. Serveer de overige kruiden-yoghurt ernaast.