Chili met rundergehakt en tortillachips
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chili met rundergehakt en tortillachips

Chili met rundergehakt en tortillachips

met rijst, bonen en mais

Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat? Verpak ze dan samen in een papieren zak.

Labels:
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

100 gram

Gekruid rundergehakt

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

70 gram

Maïs in blik

¼ pak(ken)

Gemengde bonen

75 gram

Witte langgraanrijst

½ stuk(s)

Paprika

¼ bosje(s)

Lente-ui

25 gram

Bieten-tortillachips

Zelf toevoegen

25 ml

Water

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3553 kJ
Energie (kcal)849 kcal
Vetten28.2 g
waarvan verzadigd8.6 g
Koolhydraten105.4 g
waarvan suikers21.4 g
Vezels15.5 g
Eiwitten35.8 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan
Grote wok of hapjespan

Instructies

Rijst koken
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot en kook de rijst 12 - 15 minuten (zie Tip). Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snijd de paprika in reepjes. 
  • Snijd de lente-ui in fijne ringen. Houd het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Laat de mais en gemengde bonen uitlekken in een vergiet. 

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik slechts 2/3. De overige rijst, kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Bakken
2
  • Verhit de olijfolie in een grote wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak het witte gedeelte van de lente-ui 1 minuut.
  • Voeg het gehakt, de paprika en de Mexicaanse kruiden toe (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en bak 4 minuten.
Stoof afmaken
3
  • Voeg de tomatenblokjes, mais, gemengde bonen en 25 ml water per persoon toe.
  • Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat 5 minuten zachtjes koken (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Is de chili nog niet dik genoeg? Laat het dan nog wat langer koken zodat het vocht verdampt.

Serveren
4
  • Verdeel de rijst over de borden en leg de chili erbovenop.
  • Garneer met het groene gedeelte van de lente-ui en verdeel en tortillachips ernaast (zie Tip).

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Serveer de maaltijd met de helft van de tortillachips. Van de overige tortillachips kan je de volgende dag genieten.