Perziken komen oorspronkelijk uit China. De vruchten zijn een lange tijd geleden via het oude Perzië in Europa terechtgekomen. Het woord perzik betekent letterlijk Perzisch.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Perzik
40 gram
Parelcouscous
(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)
10 gram
Amandelschaafsel
(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
½ blik(ken)
Linzen
5 gram
Verse munt
(Kan bevatten Selderij)
40 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
40 gram
Rucola
4 ml
Balsamicocrème
(Bevat Sulfiet)
100 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
Extra vierge olijfolie
1 el
[Plantaardige] boter
naar smaak
Peper en zout
Tip: Is je perzik nog niet helemaal rijp? Bak de partjes dan wat langer.
Weetje: Wist je dat linzen van alle peulvruchten het meeste ijzer bevatten? Ook zitten ze boordevol vezels en kalium. Kalium helpt bij het behouden van een gezonde bloeddruk.