In de Griekse keuken geldt: less is more. De bekende Griekse salade bestaat meestal uit niets meer dan tomaat, komkommer, ui, feta, en een scheut goede olijfolie. In dit recept maak je van deze klassieke salade een volwaardige maaltijd door er parelcouscous en mediteraans gekruide kip aan toe te voegen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
85 gram
Parelcouscous
gram
Kippendijreepjes
110 gram
Kippendijreepjes met tuinkruiden en knoflook
¼ head
Romaine
1 stuk(s)
Tomaat
¼ stuk(s)
[Mini-]komkommer
½ stuk(s)
Ui
50 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Citroen
175 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
1 el
Olijfolie
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
• Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen.
• Verwarm ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de kippendijreepjes in 6 – 7 minuten gaar.
• Snijd ondertussen de romaine sla klein en voeg toe aan een saladekom.
• Snijd de tomaat en de komkommer in kleine blokjes en snipper de rode ui.
• Voeg de tomaat, komkommer en ui toe aan de romaine sla.
• Verbrokkel de feta.