Salade met garnalen en mango
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Salade met garnalen en mango

Salade met garnalen en mango

met romige groene saus, verse kruiden en zoetzure ui

Garnalen zijn malse schaaldieren, vol van smaak, met veel proteïnen en weinig vet. Ze zijn snel gaar en geven een delicate, lichtzoete smaak aan gerechten.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Schaaldieren
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

1 stuk(s)

Ui

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Mango

1 stuk(s)

Little gem

5 gram

Verse bieslook, dille en bladpeterselie

½ zakje(s)

Geel mosterdzaad

(Bevat Mosterd)

½ stuk(s)

Knoflookteen

15 ml

Honing-gemberdressing

(Bevat Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Extra vierge olijfolie

75 ml

Water

½ tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2749 kJ
Energie (kcal)657 kcal
Vetten34 g
waarvan verzadigd4.9 g
Koolhydraten65.4 g
waarvan suikers27.2 g
Vezels11.8 g
Eiwitten19.4 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Kleine steelpan
Hoge kom
Staafmixer of blender
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Was de aardappelen en snijd in kwarten. Voeg de aardappelen en 50 ml water per persoon toe aan een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur en stoom, afgedekt, 12 - 15 minuten. Schep regelmatig om. Haal het deksel van de pan en giet de aardappelen eventueel af. Voeg 1/2 el olijfolie per persoon toe en bak de aardappelen in 5 - 7 minuten krokant. Breng op smaak met peper en zout.

Ui zoetzuur maken
2
  • Verhit in een kleine steelpan de wittewijnazijn, de suiker en het overige water op middelhoog vuur. Wacht tot de suiker gesmolten is, voeg de ui en het mosterdzaad toe en laat 10 - 15 minuten zachtjes koken. 
  • Schil de mango en snijd in plakken. Snijd de little gem in repen.
  • Haal de dille uit de kruidenmix. Snijd fijn en houd apart. Snijd de peterselie en bieslook fijn.
Saus maken
3
  • Voeg de mayonaise, extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, 1/8 van de mango, de helft van de peterselie en de helft van de bieslook toe aan een hoge kom. Breng op smaak met peper en zout. Mix met een staafmixer tot een romige saus. Houd apart tot serveren.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhiet een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de garnalen en de knoflook 2 - 3 minuten.
Serveren
4
  • Haal de pan van het vuur. Roer de honing-gemberdressing en de dille door de garnalen.
  • Meng in een saladekom de little gem en aardappelen met de groene saus. Schep goed om en verdeel de salade over de borden.
  • Verdeel de ingelegde ui en het mosterdzaad over de salade.
  • Leg de mango en garnalen erop.
  • Garneer met de overige bieslook en peterselie.