Warme maaltijdsalade met zoete aardappel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Warme maaltijdsalade met zoete aardappel

Warme maaltijdsalade met zoete aardappel

Met spinazie, gezouten amandelen en frisse labne

Vandaag staat er een lekker vullend groentegerecht op het menu. Kikkererwten zijn peulvruchten die boordevol eiwitten zitten en daardoor ook een favoriet en voedzaam ingrediënt zijn in vegetarische gerechten als deze. Je bakt ze in dit recept met ras el hanout, een Marokkaans kruidenmengsel dat zorgt voor een warme, zoete smaak.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen:
Noten
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Zoete aardappel

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Paprika

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

½ blik(ken)

Kikkererwten

2 tl

Ras el hanout

2.5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

¼ stuk(s)

Citroen

10 gram

Amandelen

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)

50 gram

Labne

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sulfiet)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2782 kJ
Energie (kcal)665 kcal
Vetten33 g
waarvan verzadigd6.4 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers21.2 g
Vezels17 g
Eiwitten18 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Snijplank
Fruitmesje
Oven
Zeef
Hapjespan
Bord

Instructies

Bataat bereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Weeg de zoete aardappel af en schil of was hem grondig. Snijd hem in plakken van ongeveer 1 cm dik en leg de plakken op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de zoete aardappel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak de plakken in 20 – 30 minuten in de oven gaar.

Snijden
2

Snipper ondertussen de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in kleine blokjes. Snijd de rode puntpaprika in dunne reepjes en scheur de spinazie klein. Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken in een zeef.

Bakken
3

Verhit de overige olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en ras el hanout 2 – 3 minuten. Voeg eventueel extra olie toe als de kruiden snel aanbakken. Voeg de appel en rode puntpaprika toe en bak 6 – 8 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Bakken en snijden
4

Voeg de kikkererwten toe aan de hapjespan en bak 4 – 6 minuten mee. Snijd ondertussen de koriander fijn.

Spinazie toevoegen
5

Haal de hapjespan van het vuur en roer de spinazie erdoor. Breng opnieuw op smaak met peper en zout. Snijd de citroen in parten.

Serveren
6

Verdeel de zoete aardappel over de borden. Schep de kikkererwten en groenten erop en garneer met de amandelen en koriander. Serveer met de labne en de citroenparten.