Salade van spinazie en bataat met hazelnoot-dukkah en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Salade van spinazie en bataat met hazelnoot-dukkah en feta

Salade van spinazie en bataat met hazelnoot-dukkah en feta

Dukkah is een Egyptische kruidenmix, waarvan de basis uit noten en kruiden bestaat. Je gebruikt voor deze dukkah hazelnoten. Deze zijn rijk aan vitamine B, C, E en K. De hazelnoot staat dan ook in de top vijf van gezondste noten, naast onder meer walnoten.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

300 gram

Zoete aardappel

1 stuk(s)

Knoflookteen

3 takje(s)

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

1 takje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

20 gram

Hazelnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's)

2 stuk(s)

Tomaat

75 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

40 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3068 kJ
Energie (kcal)739 kcal
Vetten46 g
waarvan verzadigd8.8 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers18.4 g
Vezels11 g
Eiwitten16 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Oven
Bakpapier
Bakplaat
Kom
Saladekom

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng de bataat met de olijfolie, peper en zout op een bakplaat met bakpapier
2

Schil de bataat en snijd in blokjes van 1 cm. Meng de bataat met de olijfolie, peper en zout op een bakplaat met bakpapier. Leg de knoflook er in zijn geheel, ongepeld, tussen en bak de bataat 15 – 20 minuten in de oven. Haal de knoflookteen er na 15 minuten uit.

Meng voor de dukkah de kruiden, hazelnoten en knoflook met de extra vierge olijfolie, mosterd, peper en zout in een kom
3

Ris ondertussen de tijmblaadjes van de takjes. Hak de tijmblaadjes, peterselie en hazelnoten heel fijn. Pel de knoflookteen, die je uit de oven hebt gehaald, en snijd of pers fijn. Meng voor de dukkah de kruiden, hazelnoten en knoflook met de extra vierge olijfolie, mosterd, peper en zout in een kom.

Verkruimel hierover de feta
4

Snijd vervolgens de tomaat in parten en de spinazie grof. Meng in een saladekom de spinazie met de tomaat en gebakken bataat. Verkruimel hierover de feta.

Garneer met de hazelnoot-dukkah en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak
5

Verdeel de spinazie-bataatsalade over de borden. Garneer met de hazelnoot-dukkah en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.