Varkenworstjes met zeezout en zwarte peper en gebakken aardappeltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenworstjes met zeezout en zwarte peper en gebakken aardappeltjes

Varkenworstjes met zeezout en zwarte peper en gebakken aardappeltjes

met geroosterde bospeen en aioli

Wist je dat aioli een samenvoeging is van all en oli? De woorden voor knoflook en olie in het Catalaans!

Labels:
Toegankelijk
Lactosevrij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

⅓ bosje(s)

Bospeen

0.99 tl

Paprikapoeder

2 stuk(s)

Varkensworstje met zeezout en zwarte peper

5 gram

Amandelschaafsel

2.5 gram

Verse krulpeterselie

25 gram

Aioli

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)936 kcal
Energie (kJ)3916 kJ
Vetten63 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers10 g
Vezels14.4 g
Eiwitten26 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan met deksel

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook ruim water in een pan met deksel voor de bospeen. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in blokjes van 1 cm (zie Tip).

Tip: Je krijgt meer aardappelen dan je in dit recept nodig hebt. Ben jij een grote eter, of let je niet op je calorie-inname? Gebruik dan alle aardappelen.

Aardappelen bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 35 minuten. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om.

Bospeen bereiden
3

Verwijder het loof van de bospeen en snijd in de lengte door. Snijd de dikkere bospenen in kwarten. Kook de bospeen in 6 – 8 minuten beetgaar in de pan met deksel. Giet af en verdeel de bospeen over een bakplaat met bakpapier. Meng met 1 el olijfolie en 1 tl paprikapoeder per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de peen 15 – 20 minuten in de oven. Bestrooi in de laatste 5 minuten met het amandelschaafsel.

Worstjes bakken
4

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de varkensworstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur en bak, afgedekt, 4 - 6 minuten. Keer af en toe om.

Peterselie snijden
5

Snijd de krulpeterselie fijn.

Serveren
6

Serveer de worst met de gebakken aardappeltjes en de bospeen. Garneer de peen met krulpeterselie en serveer met de aioli (zie Tip).

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de aioli door een yoghurt-aioli sausje. Meng daarvoor 1 tl van de aioli met 2 el yoghurt, peper en zout. Net zo lekker en minder calorierijk.