De kipworstjes zijn gemaakt van lokale scharrelkippetjes en ze zijn gekruid met paprika, oregano en tijm. Ze bevatten speciaal voor ons minder zout!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
0.3 tl
Sumak
40 gram
Labne
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
60 gram
Parelcouscous
(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)
½ stuk(s)
Aubergine
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
½ stuk(s)
Ui
2 stuk(s)
Gekruide kipworstjes
½ stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Verse koriander
½ stuk(s)
Courgette
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
¼ el
[Plantaardige] boter
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de courgette in halve maantjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de koriander grof.
Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?
Breng per persoon: 200 ml water en 1/4 bouillonblokje aan de kook in een pot met deksel (zie Tip). Voeg vervolgens de parelcouscous toe en laat, afgedekt, 12 - 13 minuten koken. Giet daarna af indien nodig.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de benodigde hoeveelheid van het bouillonblokje.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan met deksel. Voeg de knoflook, de ui en de Midden-Oosterse kruiden toe en fruit 1 - 2 minuten. Voeg vervolgens de aubergine toe en bak, afgedekt, 3 - 4 minuten. Voeg als laatste de courgette toe en bak, afgedekt, nog 4 minuten. Bak tenslotte het geheel, onafgedekt, nog 1 minuut.
Verhit 1/4 el boter per persoon in een pan met deksel. Bak de worstjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. Dek de pan vervolgens af en bak nog 3 - 4 minuten, of tot de worstjes gaar zijn.
Meng in een kom de labne met 1/4 tl sumak per persoon. Meng vervolgens de groenten, inclusief gekruide olie, door de parelcouscous zodat de smaken goed intrekken. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de parelcouscous met de gestoofde groenten en de gekruide kipworstjes. Voeg naar smaak de gekruide labne en de verse koriander toe (zie Tip).
Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.