Kipworstjes met parelcouscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipworstjes met parelcouscous

Kipworstjes met parelcouscous

met labne, sumak en aubergine

Labne is een verse kaas gemaakt van uitgelekte laban - een soort gefermenteerde melk (zoals karnemelk) die ook als koude drank wordt geserveerd.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Eiwitrijk
Allergenen:
Tarwe
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

60 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

2 stuk(s)

Gekruide kipworstjes

40 gram

Labne

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

⅓ tl

Sumak

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

¾ el

Olijfolie

200 ml

Water

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2486 kJ
Energie (kcal)594 kcal
Vetten24.5 g
waarvan verzadigd5.1 g
Koolhydraten57.3 g
waarvan suikers12.8 g
Vezels13 g
Eiwitten30.3 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan met deksel
Koekenpan met deksel
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de paprika in smalle reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de koriander grof.

Parelcouscous koken
2

Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een pot en verkruimel het bouillonblokje erboven. Voeg vervolgens de parelcouscous toe en laat 12 - 14 minuten koken. Giet af indien nodig.

Groenten bakken
3

Verhit een scheutje olijfolie in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, de ui en de Midden-Oosterse kruidenmix toe en fruit 1 - 2 minuten. Voeg de aubergine toe en bak, afgedekt, 3 - 4 minuten. Voeg de paprika toe en bak, afgedekt, nog 4 minuten. Haal het deksel van de pan en bak 1 minuut verder.

Kipworstjes bakken
4

Verhit een klein scheutje olijfolie in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de worstjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. Dek de pan af en bak nog 3 - 4 minuten, of tot de worstjes gaar zijn.

Mengen
5

Meng in een kom de labne met de sumak. Meng vervolgens de groenten, inclusief de kruidenolie waar de groenten in gebakken zijn, door de parelcouscous zodat de smaken goed intrekken. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de parelcouscous en groenten over borden en leg de worstjes erbovenop. Garneer met de labne en koriander naar smaak (zie Tip).

Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.