Labne is een verse kaas gemaakt van uitgelekte laban - een soort gefermenteerde melk (zoals karnemelk) die ook als koude drank wordt geserveerd.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Aubergine
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Paprika
½ stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
60 gram
Parelcouscous
(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
2 stuk(s)
Gekruide kipworstjes
40 gram
Labne
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
⅓ tl
Sumak
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
¾ el
Olijfolie
200 ml
Water
naar smaak
Peper en zout
Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de paprika in smalle reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de koriander grof.
Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een pot en verkruimel het bouillonblokje erboven. Voeg vervolgens de parelcouscous toe en laat 12 - 14 minuten koken. Giet af indien nodig.
Verhit een scheutje olijfolie in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, de ui en de Midden-Oosterse kruidenmix toe en fruit 1 - 2 minuten. Voeg de aubergine toe en bak, afgedekt, 3 - 4 minuten. Voeg de paprika toe en bak, afgedekt, nog 4 minuten. Haal het deksel van de pan en bak 1 minuut verder.
Verhit een klein scheutje olijfolie in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de worstjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. Dek de pan af en bak nog 3 - 4 minuten, of tot de worstjes gaar zijn.
Meng in een kom de labne met de sumak. Meng vervolgens de groenten, inclusief de kruidenolie waar de groenten in gebakken zijn, door de parelcouscous zodat de smaken goed intrekken. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de parelcouscous en groenten over borden en leg de worstjes erbovenop. Garneer met de labne en koriander naar smaak (zie Tip).
Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.