Tempeh in pikante saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tempeh in pikante saus

Tempeh in pikante saus

met patatjes en groenten

De Surinaamse kruidenmix zit vol met heerlijke specerijen zoals kurkuma, komijn, fenegriek, kaneel en chili. Zo zorgt de mix voor een ideale smaakbeleving!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Plantaardig
Allergenen:
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

80 gram

Tempehblokjes

(Bevat Soja, Tarwe)

250 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

100 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

½ zakje(s)

Surinaamse kruiden

15 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] mayonaise

1.5 tl

Sambal

¾ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2733 kJ
Energie (kcal)653 kcal
Vetten24 g
waarvan verzadigd3.2 g
Koolhydraten77.2 g
waarvan suikers22.8 g
Vezels15.4 g
Eiwitten26.9 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Pan met deksel
Vergiet
Wok of hapjespan
Kom

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Was of schil de aardappelen en snijd in partjes.
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelpartjes, afgedekt, 30 - 35 minuten. Haal na 20 minuten het deksel van de pan, voeg 1 1/2 tl Surinaamse kruidenmix per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. Schep regelmatig om.
  • Voeg eventueel meer zonnebloemolie toe wanneer nodig. 
Sperziebonen koken
2
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de puntpaprika in dunne repen. 
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze.
  • Breng een bodempje water met een snuif zout aan de kook in een pot met deksel. 
  • Kook de sperziebonen, afgedekt, in 4 - 6 minuten beetgaar. Giet vervolgens af en spoel onder koud water zodat ze niet verder garen.
Tempeh bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak, wanneer de olie goed heet is, de tempehblokjes 4 - 5 minuten.
  • Schep uit de pan en bewaar apart.

Weetje: Wist je dat tempeh rijk is aan calcium en ijzer? Het bevat per 100 gram evenveel calcium als 1 glas melk en evenveel ijzer als 100 gram biefstuk!

Groenten bakken en serveren
4
  • Bak vervolgens in dezelfde pan de knoflook, ui, sperziebonen en puntpaprika 8 - 10 minuten.
  • Bak de laatste 2 minuten de tempeh mee. Blus af met de ketjap en 1 tl sambal per persoon.
  • Meng in een kom per persoon: 1/2 tl sambal en 1/2 el mayonaise.
  • Serveer de patatjes met de tempeh, de groenten en de sambalmayonnaise.