Speciaal ingrediënt in je box! De pappardelle komt van De Pastafabriek, een Italiaans familiebedrijf waar iedereen met passie en liefde de verse pasta maakt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
120 gram
Garnalen
(Bevat Schaaldieren)
25 ml
Witte wijn
(Bevat Sulfiet)
125 gram
Verse pappardelle
(Bevat Eieren, Tarwe)
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
30 gram
Tomatenketchup
1.5 tl
Paprikapoeder
½ zakje(s)
Currypoeder
(Bevat Selderij, Mosterd)
5 gram
Verse bieslook
(Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Courgette
75 gram
Culinaire room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
1.5 el
Olijfolie
25 ml
Water voor saus
naar smaak
Peper en zout
Breng water met een snuif zout aan de kook in een ruime pot voor de tomaat en de pappardelle. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bieslook fijn. Snijd de courgette in de lengte in vieren en snijd vervolgens in dunne kwartjes.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 2 - 3 minuten. Voeg per persoon: 1 1/2 tl currypoeder en 1 1/2 tl paprikapoeder toe. Bak 1 minuut. Voeg vervolgens de tomatenketchup toe. Bak 1 - 2 minuten al roerend. Blus af met 1 1/2 el witte wijn per persoon en laat de alcohol al roerend verdampen. Voeg daarna de room en het water toe aan de pan. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon erboven. Roer goed door en laat 4 - 6 minuten reduceren. Verlaag het vuur en laat zachtjes pruttelen.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een tweede pan op middelhoog vuur. Bak de courgette 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de onderkant van elke tomaat kruislings in en kook ze 20 seconden in de pot met kokend water. Haal met een schuimspaan uit de pot en pel de tomaat. Laat de pot met kokend water op het vuur staan. Snijd de tomaat daarna zeer fijn. Meng in een kom de tomaat met de helft van de bieslook en breng op smaak met peper en zout.
Kook de pappardelle in 3 - 4 minuten gaar in dezelfde pot van de tomaat. Giet af en laat uitstomen (zie Tip). Voeg de courgette toe aan de pan met saus wanneer de courgette goudbruin kleurt.
Tip: Meng eventueel een scheutje extra vierge olijfolie door de pasta zodat de pasta niet aan elkaar blijft plakken.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde pan op middelhoog vuur. Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier. Bak de garnalen 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en roer vlak voor serveren met de tomaat door de saus.
Verdeel de pappardelle over de borden en schep de saus eroverheen. Garneer met de overige bieslook.
Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?