Heekfilet is een smaakvolle vis die van nature weinig vet bevat. Dit maakt hem ontzettend geschikt voor deze gebalanceerde maaltijd.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Aardappelen
½ bosje(s)
Radijs
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
2.5 gram
Verse dille
(Kan bevatten Selderij)
¼ stuk(s)
Ui
½ head
Lollo biondo
1 stuk(s)
Heekfilet
(Bevat Vis)
½ el
[Plantaardige] boter
1 tl
Wittewijnazijn
1 el
Mosterd
½ el
Extra vierge olijfolie
½ tl
Honing [of plantaardig alternatief]
½ el
Olijfolie
naar smaak
Zwarte peper
Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in wedges. Verhit de olijfolie in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelen, afgedekt, 25 - 35 minuten. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper.
Weetje: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze ook veel vitaminen zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau en vitamine C voor een sterke weerstand.
Snijd de radijs in dunne schijfjes. Snijd de komkommer in schijfjes. Hak de dille grof en snipper de ui. Snijd de lollo biondo fijn.
Meng in een saladekom de wittewijnazijn, honing, extra vierge olijfolie en 1/2 tl mosterd per persoon tot een dressing. Meng vervolgens de radijs, komkommer, ui, lollo biondo en de dille door de dressing (zie Tip).
Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak hem dan in stap 5 mee met de vis.
Dep de visfilet droog met keukenpapier. Smeer beide kanten van de vis goed in met de overige mosterd. Gebruik je handen of een kwastje. Breng op smaak met peper.
Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de vis 2 - 3 minuten op de huid. Verlaag het vuur en bak de vis nog 1 - 2 minuten op de andere kant.
Verdeel de salade over de borden. Meng met de gebakken patatjes en leg de vis met mosterd erbovenop.
Weetje: Deze maaltijd zit vol vitaminen en mineralen, bevat weinig zout en calorieën en is dus lekker licht en evenwichtig.