Scandinavische salade met schelvisfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Scandinavische salade met schelvisfilet

Scandinavische salade met schelvisfilet

met lollo biondo, verse dille en gebakken patatjes

Schelvisfilet is een witvis met een zachte, milde smaak. In dit gerecht serveer je de vis bij een kleurrijke Scandinavisch-geïnspireerde salade.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Allergenen:
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ bosje(s)

Radijs

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

¼ stuk(s)

Ui

½ head

Lollo biondo

1 stuk(s)

Schelvisfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

1 tl

Wittewijnazijn

3 tl

Mosterd

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2257 kJ
Energie (kcal)539 kcal
Vetten20.6 g
waarvan verzadigd6.3 g
Koolhydraten56.9 g
waarvan suikers6.9 g
Vezels11 g
Eiwitten28.7 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Saladekom
Keukenpapier
Koekenpan

Instructies

Aardappelen bakken
1

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in partjes. Verhit de olijfolie in een sauteerpan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 35 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze ook veel vitaminen zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau en vitamine C voor een sterke weerstand.

Snijden
2

Snijd de radijs in dunne schijfjes. Snijd de komkommer in schijfjes. Hak de dille grof en snipper de ui. Snijd de lollo biondo fijn.

Salade maken
3

Meng in een saladekom de wittewijnazijn, honing, extra vierge olijfolie en 1/2 tl mosterd per persoon tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng vervolgens de radijs, komkommer, ui, lollo biondo en de dille door de dressing (zie Tip).

Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak hem dan in stap 5 mee met de schelvisfilet.

Schelvisfilet insmeren
4

Dep de schelvis droog met keukenpapier. Smeer beide kanten van de vis goed in met de overige mosterd. Gebruik je handen of een kwastje. Breng op smaak met peper en zout.

Schelvisfilet bakken
5

Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de schelvis 2 - 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Meng met de gebakken patatjes en leg de schelvisfilet met mosterd erbovenop.

Weetje: Deze maaltijd zit vol vitaminen en mineralen, bevat weinig zout en calorieën en is dus lekker licht en evenwichtig.