De schelvis in dit recept is met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient deze vis het MSC-keurmerk.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Ui
4 plak(ken)
Ontbijtspek
20 gram
Ravigotesaus
(Bevat Mosterd, Ei)
1 stuk(s)
Schelvisfilet
(Bevat Vis)
1 stuk(s)
Paarse wortel
¾ el
[Plantaardige] boter
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in schijfjes van 1/2 cm dik. Meng in een kom met 1/2 el zonnebloemolie per persoon, peper en zout. Verdeel de aardappelschijfjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Was of schil de wortel. Snijd de wortel in dunne schijfjes. Vul een pot met deksel met een bodempje water. Voeg de wortelschijfjes en een snuifje zout toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 - 10 minuten zachtjes koken. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Roer naar smaak een klein beetje boter door de wortelschijfjes. Breng op smaak met peper.
Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.
Snipper de ui. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de ui 2 - 3 minuten. Leg ondertussen de ontbijtspeksneetjes naast elkaar en dep de schelvis droog met keukenpapier. Leg de vis op de sneetjes en wikkel de vis in het ontbijtspek.
Roer de gebakken ui door de pot met wortelschijfjes en houd warm tot serveren. Leg ondertussen de ontbijtspeksneetjes naast elkaar en dep de schelvis droog met keukenpapier. Leg de vis op de sneetjes en wikkel de vis in het ontbijtspek.
Verhit de overige boter in de pan van de ui op middelhoog vuur. Bak de in spek gewikkelde vis 2 - 3 minuten per kant, of tot hij gaar is. Breng op smaak met peper.
Serveer de in spek gewikkelde vis met de aardappelschijfjes en de wortelschijfjes. Serveer met de ravigotesaus.