Shakshuka met aardappelen en knoflookbrood
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Shakshuka met aardappelen en knoflookbrood

Shakshuka met aardappelen en knoflookbrood

met geitenkaas en Italiaanse kruiden

Met shakshuka kun je perfect variëren. Deze Italiaanse variant bereid je met geitenkaas en knoflookbrood.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Rogge
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅓ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met basilicum

50 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1 stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3176 kJ
Energie (kcal)759 kcal
Vetten33.8 g
waarvan verzadigd10.2 g
Koolhydraten75.8 g
waarvan suikers12.8 g
Vezels12.2 g
Eiwitten33.2 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng water met een snuif zout aan de kook in een pot met deksel voor de aardappelen. Was of schil de aardappelen. Snijd de aardappelen in blokjes van 1 cm. Pers de knoflook of snijd fijn. Kook de aardappelen, afgedekt, 5 - 6 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen. De aardappelen hoeven nog niet gaar te zijn.

Tomatensaus maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de helft van de knoflook en 1 tl Italiaanse kruiden per persoon toe. Bak 30 seconden. Voeg de tomatenblokjes en 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon toe. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de sauteerpan. Roer goed door en laat, afgedekt, 5 - 7 minuten zachtjes koken.

Saus afmaken
3

Voeg de aardappelblokjes toe aan de tomatensaus. Voeg de spinazie toe en laat al roerend slinken (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de geitenkaas. 

Tip: Zorg ervoor dat de saus goed reduceert en laat zoveel mogelijk vocht verdampen - de eieren garen gemakkelijker in een dikkere saus.

Eieren laten stollen
4

Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Zorg dat de eieren diep in de saus liggen, onderin de sauteerpan. Bestrooi de eieren met peper en zout. Verdeel de helft van de geitenkaas over het geheel en dek de sauteerpan af. Laat de eieren, afgedekt, in 4 - 6 minuten stollen. Haal vervolgens het deksel van de sauteerpan, zet het vuur iets hoger en bak nog 2 - 4 minuten verder zodat eventueel overtollig vocht kan verdampen (zie Tip).

Tip: De kooktijd van de eieren hangt af van de pan die je gebruikt. Controleer de eieren tussendoor en pas eventueel de kooktijd aan op jouw voorkeur.

Knoflookbroodje maken
5

Meng in een kleine kom de overige knoflook met 1/2 el olijfolie per persoon. Snijd het broodje open. Smeer het knoflook-oliemengsel op het broodje, leg op een bakplaat met bakpapier en bak 10 minuten in de oven.

Serveren
6

Schep de shakshuka op de borden. Garneer met de overige geitenkaas. Serveer met het knoflookbrood.

Weetje: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart– en vaatziekten.