Voor shakshuka pocheer je eieren in een saus van tomaten. Met alle andere ingrediënten in het gerecht kun je eindeloos variëren. Gebruik de kruiden die jij lekker vindt of vul het recept aan met groenten die je nog over hebt. Vandaag eet je shakshuka met aubergine en kruidig gehakt. Doordat je in dit recept de tomaten lang stooft, wordt de smaak heel krachtig.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Aubergine
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Rode paprika
2 stuk(s)
Tomaat
1 stuk(s)
Ciabatta met zonnebloempitten
(Bevat Gluten)
2 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
3 bosje(s)
Verse krulpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
100 gram
Rundertartaar
1 tl
Gemalen komijnzaad
1 tl
Paprikapoeder
½ el
Olijfolie
¼ stuk(s)
Groentebouillonblokje
¼ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de aubergine in kleine blokjes van maximaal 1 cm. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.
Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel en fruit de ui, de knoflook en de rode peper 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de blokjes aubergine toe en bak ze in 5 minuten bruin. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de rode paprika en de tomaten in blokjes.
Voeg de paprika, de tomaat en 20 ml water per persoon toe aan de hapjespan. Verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan en roer goed door. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 18 – 20 minuten zachtjes stoven op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Schep regelmatig om.
Bak ondertussen de ciabatta 6 – 8 minuten in de oven. Maak voor ieder ei een kuiltje in het groentemengsel en breek er de eieren in. Bestrooi met peper en zout. Laat de eieren, afgedekt, in 10 – 12 minuten stollen. Haal de laatste 4 minuten de deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en laat overtollig vocht verdampen.
Snijd ondertussen de verse krulpeterselie fijn. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de gekruide rundertartaar, de gemalen komijn en het paprikapoeder toe. Bak de rundertartaar in 3 minuten los en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de groentestoof met de eieren over de borden en bestrooi met de rundertartaar. Garneer met de krulpeterselie en serveer met de ciabatta.