Snelle en rijke hamburger op z'n Japans
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle en rijke hamburger op z'n Japans

Snelle en rijke hamburger op z'n Japans

met zoetzure komkommer, teriyaki en sugarsnaps

Teriyakisaus komt van de gelijknamige Japanse kooktechniek waarbij vlees of vis een glimmend (teri) glazuurlaagje krijgt en op een hete plaat wordt gegrild (yaki).

Allergenen:
Mosterd
Eieren
Sesamzaad
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Rundergehakt

(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

200 gram

Aardappelwedges

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

1 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat Eieren, Tarwe, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Soja, Gluten)

100 gram

Sugarsnaps

25 gram

Teriyakisaus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 cm

Verse gember

2 plak(ken)

Ontbijtspek

½ stuk(s)

Kumato-tomaat

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

½ tl

Suiker

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1099 kcal
Energie (kJ)4598 kJ
Vetten66.2 g
waarvan verzadigd22.4 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers24.4 g
Vezels10.8 g
Eiwitten37.5 g
Zout3.8 g

Benodigdheden

Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel
Kom
Rasp
Kleine kom

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de aardappelpartjes in 15 minuten knapperig (zie Tip). 
  • Maak 1 hamburger per persoon van het gehakt.

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 2 pannen. 

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Spek bakken
2
  • Verdeel het ontbijtspek over een bakplaat met bakpapier en bak 8 - 10 minuten in de oven, of tot het krokant is (zie Tip).
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de hamburger 2 - 3 minuten per kant. Blus in de laatste minuut af met de teriyakisaus.
  • Verhit ondertussen in een sauteerpan met deksel 1/2 el boter per persoon op middelhoog vuur en bak de sugarsnaps 2 minuten met een flinke snuif zout.
  • Zet het vuur laag, dek de pan af en laat 5 - 7 minuten rustig stoven. Schep tussendoor af en toe om.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bak dan de helft van het ontbijtspek in de oven. Gebruik de rest de volgende dag bij het ontbijt of de lunch.

Gembermayonaise en zoetzuur maken
3
  • Bak het briochebroodje 4 - 6 minuten in de oven.
  • Snijd de tomaat en de komkommer in schijfjes. Rasp de gember met een fijne rasp.
  • Voeg de komkommer toe aan een kom en meng er per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1/2 tl suiker doorheen. Zet opzij en schep af en toe om.
  • Meng in een kleine kom de helft van de mayonaise met de gember (zie Tip).

Tip: Houd je van gember? Voeg dan 1/2 cm per persoon extra toe.

Serveren
4
  • Snijd het briochebroodje doormidden en besmeer beide kanten met de gembermayonaise.
  • Beleg met de burger, het krokante spek, de tomatenschijfjes en de zoetzure komkommer.
  • Serveer de burger met de aardappelpartjes en de overige mayonaise.
  • Schep de sugarsnaps erbij en garneer met de gomasio.