Snelle pasta met gehakt en Mexicaanse twist
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle pasta met gehakt en Mexicaanse twist

Snelle pasta met gehakt en Mexicaanse twist

met paprika, cheddar en zure room

In de Mexicaanse kruidenmix zit gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - zo geef je een originele twist aan dit pastagerecht.

Labels:
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Gemengd gehakt

⅓ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

¼ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paprika

90 gram

Penne

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

50 gram

Geraspte cheddar

25 gram

Biologische zure room

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)931 kcal
Energie (kJ)3895 kJ
Vetten46 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers11 g
Vezels6.1 g
Eiwitten50 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Cuire la viande hachée
1

Pour les penne, portez une grande quantité d’eau à ébullition dans la casserole avec une pincée de sel. Faites chauffer 1/2 cs d’huile d’olive par personne dans la sauteuse à feu moyen-vif. Faites-y cuire la viande hachée avec les épices mexicaines 4 à 5 minutes. Réservez la viande hors de la poêle et conservez la graisse de cuisson dans la poêle. Émincez l'oignon. Émincez ou écrasez l’ail. Détaillez le poivron en dés.

Cuire les légumes
2

Faites cuire les penne 10 à 12 minutes à couvert. Égouttez-les et réservez-les sans couvercle. Faites à nouveau chauffer la sauteuse à feu moyen-vif. Faites-y revenir l’ail et l’oignon 1 à 2 minutes. Ajoutez les dés de poivron et de tomate et faites cuire le tout 6 à 8 minutes à couvert.

Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Mélanger
3

Ajoutez les penne, la viande hachée et la moitié du cheddar à la sauteuse. Mélangez bien le tout, puis salez et poivrez à votre goût. Réchauffez encore 2 à 3 minutes, ou jusqu'à ce que les pâtes soient chaudes.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan alleen wat cheddar als garnering. De overige cheddar kun je de volgende dag bijvoorbeeld gebruiken voor een omelet.

Servir
4

Servez les pâtes sur les assiettes et déposez-y une cuillerée de crème aigre. Garnissez du reste de cheddar.