Snelle spaghetti bolognese met ontbijtspek
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle spaghetti bolognese met ontbijtspek

Snelle spaghetti bolognese met ontbijtspek

met courgette en kaas

Tip voor in de voorraadkast Met bouillonblokjes in huis verfraai je heel makkelijk en snel de smaak van elke maaltijd. Goed nieuws, want Knorr heeft het assortiment flink uitgebreid. Wist je dat ze ook een vetarme Finesse-lijn, Low Salt- en zelfs Zero Salt-bouillonblokjes hebben? Voeg zelf eens een Knorr-vleesbouillonblokje aan jouw maaltijd toe!

Labels:
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Spaghetti

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

⅓ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Wortel

1 plak(ken)

Ontbijtspek

½

Tomatenpuree

100 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)

100 gram

Passata

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

75 ml

Water voor saus

¼ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3582 kJ
Energie (kcal)856 kcal
Vetten37 g
waarvan verzadigd12.8 g
Koolhydraten86.6 g
waarvan suikers20.3 g
Vezels12.3 g
Eiwitten40.3 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Pan
Rasp
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een pot voor de spaghetti.
  • Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd courgette in kleine blokjes.
  • Rasp de wortel met een grove rasp. 
  • Snijd het ontbijtspek in reepjes.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Pasta koken
2
  • Verhit de olijfolie in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 1 minuut. 
  • Voeg de wortel, courgette en tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg het gehakt en ontbijtspek toe en bak 2 - 3 minuten. 
  • Kook ondertussen de spaghetti in 10 - 12 minuten beetgaar. Giet af en laat uitstomen.
Saus stoven
3
  • Voeg de passata, de gedroogde oregano en de aangegeven hoeveelheid water voor de saus toe aan de sauteerpan. Draai het vuur laag en laat, afgedekt, 8 - 10 minuten stoven (zie Tip). 
  • Verkruimel 1/4 runderbouillonblokje per persoon boven de sauteerpan. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Heb je iets langer de tijd? Laat het geheel langer sudderen zodat de saus nog meer smaak krijgt! Voeg eventueel meer water toe als de saus snel indikt.

Serveren
4
  • Meng 1/2 el saus per persoon door de pasta (zie Tip).
  • Verdeel de pasta over de borden en schep de overige saus erover.
  • Verdeel de geraspte kaas over de saus.

Tip: Door direct een kleine hoeveelheid saus door de pasta te mengen blijft de spaghetti niet aan elkaar plakken en krijgt iedere hap smaak.