Snelle vegetarische curry-noedelsoep
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle vegetarische curry-noedelsoep

Snelle vegetarische curry-noedelsoep

met Javaanse wokpasta en gekookt ei

Net niet alle kokosmelk gebruikt? Giet het restje uit in een ijsklontjesvorm en vries het in - zo doseer je makkelijk voor de volgende keer.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat Tarwe)

1 stuk(s)

Ei

½ zakje(s)

Groene currykruiden

200 gram

Oosterse wokmix

½ stuk(s)

Ui

125 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Verse koriander

½ zakje(s)

Balinese wokpasta

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zonnebloemolie

200 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)674 kcal
Energie (kJ)2819 kJ
Vetten38 g
waarvan verzadigd23 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers14 g
Vezels9 g
Eiwitten21 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Soeppan of grote pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels.
  • Bereid de bouillon.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: De volkoren noedels zijn gemaakt van 100% volkorenmeel en bevatten in vergelijking met witte noedels niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1, B2 en E.

Smaakmakers roerbakken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een soeppan of grote pan met deksel op hoog vuur.
  • Fruit de ui, de knoflook, de Balinese wokpasta en de groene currykruiden 1 minuut.
  • Voeg de groentemix toe en roerbak 3 - 4 minuten mee.
Soep afwerken
3
  • Kook ondertussen het ei, afgedekt, in 6 - 10 minuten (zie Tip).
  • Kook de noedels de laatste 3 - 4 minuten mee met het ei. Giet vervolgens af en spoel de noedels en het ei onder koud water.
  • Voeg de kokosmelk en bouillon toe aan de soeppan. Laat de soep 5 – 7 minuten zachtjes koken op middelmatig vuur.
  • Snijd ondertussen de koriander fijn. Pel het ei en snijd doormidden.

Tip: Houd je van een zachtgekookt ei? Kook het ei dan 6 minuten. Wil je een hardgekookt ei? Kook het ei dan 10 minuten.

Serveren
4
  • Roer de noedels door de soep.
  • Breng de soep eventueel op smaak met peper en zout (zie Tip).
  • Serveer de soep in kommen.
  • Garneer met de koriander en het gekookte eitje.

Tip: Houd je van een pittige soep? Voeg dan een lepeltje sambal toe!