Snelle vegetarische ramen met kastanjechampignons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle vegetarische ramen met kastanjechampignons

Snelle vegetarische ramen met kastanjechampignons

met paksoi, wortel en zachtgekookt eitje

Vandaag snelle ramen op het menu! Je brengt deze Japanse noedelsoep op smaak met gomasio - een Japans specerij van gemalen sesamzaadjes en een snuif zout.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Soja
Tarwe
Eieren
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 cm

Verse gember

65 gram

Kastanjechampignons

1 stuk(s)

Knoflookteen

1.5 stuk(s)

Lente-ui

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

50 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

½ stuk(s)

Paksoi

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

½ stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

[Plantaardige] boter

400 ml

Zoutarme paddenstoelen- of groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)540 kcal
Energie (kJ)2260 kJ
Vetten25.4 g
waarvan verzadigd7.2 g
Koolhydraten55.2 g
waarvan suikers12.7 g
Vezels5.8 g
Eiwitten19.5 g
Zout7.4 g

Benodigdheden

Rasp
Steelpan
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een ruime steelpan voor de eieren. Bereid de paddenstoelenbouillon (zie Tip 1 & 2).
  • Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de wortel in repen van 2 mm.
  • Snijd de champignons in kwarten. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd in grove reepjes.

Tip 1: Heb je geen paddenstoelenbouillon in huis? Gebruik dan groentebouillon.

Tip 2: Let je op je zoutinname? Gebruik dan een natriumarm bouillonblokje.

Bakken
2
  • Verhit per persoon: 1 el zonnebloemolie en 1 tl boter in een wok of grote sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gember en knoflook 1 - 2 minuten al roerend, of tot ze beginnen te geuren.
  • Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Voeg het witte gedeelte van de lente-ui, de wortel en de champignons toe aan de wok of sauteerpan en bak in 4 minuten zachter.
  • Voeg de zoete Aziatische saus en sojasaus toe aan de pan en bak nog 2 minuten (zie Tip).

Tip: Let je op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege en voeg eventueel later naar smaak toe.

Koken
3
  • Kook de eieren in 4 – 6 minuten zacht. Spoel onder koud water, pel en halveer.
  • Voeg de bouillon, noedels en paksoi toe aan de sauteerpan. Schep goed om en breng afgedekt aan de kook.
  • Kook ongeveer 4 minuten, of tot de noedels gaar zijn.
Serveren
4
  • Verdeel de noedels en bouillon over diepe borden of kommen.
  • Serveer met het zachtgekookte eitje.
  • Garneer met de gomasio en het groene gedeelte van de lente-ui.

Weetje: Ei is, naast vette vis, een van de weinige ingrediënten die rijk zijn aan vitamine D. Deze vitamine krijgen veel mensen te weinig binnen, zeker in de winter met weinig zon.