Snelle wrap met vegetarische döner kebab
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle wrap met vegetarische döner kebab

Snelle wrap met vegetarische döner kebab

met witte kaas, kruidendressing en komkommer

Het woord tortilla kan verschillende betekenissen hebben. Zo is het in het Spaans zoiets als 'kleine taart', 'koek' of 'maiskoek'. De vertalingen worden gebruikt in zowel de Spaanse als Mexicaanse keuken.

Labels:
Veggie
Snelle bereiding
Allergenen:
Tarwe
Mosterd
Haver
Soja
Melk (inclusief lactose)
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat Tarwe)

80 gram

Vegetarische döner kebab

(Bevat Mosterd, Haver, Soja, Tarwe)

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

⅓ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Water

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3252 kJ
Energie (kcal)777 kcal
Vetten50.4 g
waarvan verzadigd12.6 g
Koolhydraten51.4 g
waarvan suikers4.7 g
Vezels8.4 g
Eiwitten24.9 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Koekenpan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip).
  • Snijd de ui in halve ringen.

Tip: Je verwarmt de oven voor om later de tortilla's in te verwarmen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit straks in een pan te doen.

Kebab bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur.
  • Voeg de ui en de vegetarische döner kebab toe aan de pan en bak in 5 - 7 minuten gaar.

Weetje: De ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

Komkommer snijden
3
  • Bak de tortilla's 2 - 4 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de komkommer in halve maantjes.
  • Meng in een saladekom de sla met per persoon: 1/2 el witte wijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. 
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met het water en 1 tl Midden-Oosterse kruiden per persoon.
Serveren
4
  • Verdeel de sla over de tortilla's.
  • Beleg de tortilla's vervolgens met de gebakken ui en de döner kebab.
  • Verdeel de komkommer over de tortilla's en verkruimel de witte kaas erover.
  • Besprenkel met de dressing, vouw dicht en serveer.