Soep van geroosterde tomaat en paprika
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Soep van geroosterde tomaat en paprika

Soep van geroosterde tomaat en paprika

met zure room en gegratineerde broodstengels

Zure room wordt gemaakt door verse room te fermenteren met melkzuur. De frisse smaak maakt het een uitstekende toevoeging aan zowel hartige als zoete gerechten.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gerst
Haver
Rogge
Sesamzaad
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1.5 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

⅓ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Volkoren ciabatta

(Bevat Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

250 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2543 kJ
Energie (kcal)608 kcal
Vetten32.4 g
waarvan verzadigd10.1 g
Koolhydraten51.2 g
waarvan suikers18.6 g
Vezels19.6 g
Eiwitten21.1 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Braadpan
Bakplaat met bakpapier
Soeppan
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de tomaat in kwarten en de paprika in repen. Hak de ui en de knoflook grof.
  • Scheur de helft van de basilicumblaadjes grof. Bewaar de takjes.
  • Verdeel de tomaat, paprika, ui en basilicumstengels over een ovenschaal of bakplaat met bakpapier.

Weetje: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.

Groenten roosteren
2
  • Voeg de helft van de knoflook en de basilicumblaadjes toe en besprenkel met de olijfolie en de balsamicoazijn.
  • Bestrooi met de Siciliaanse kruiden en breng op smaak met peper en zout.
  • Rooster 30 - 35 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: Controleer regelmatig of dde groenten niet aanbranden.

Broodstengels maken
3
  • Snijd ondertussen het broodje in de lengte tot broodstengels van 1 - 2 cm breed.
  • Leg de stengels op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met olijfolie naar smaak en bestrooi met de geraspte kaas en overige knoflook.
  • Bak de broodstengels 10 - 12 minuten in de oven. 
  • Bereid ondertussen de bouillon.
Serveren
4
  • Schep de geroosterde groenten over in een soeppot, inclusief het kookvocht uit de ovenschaal.
  • Pureer met een staafmixer en voeg geleidelijk bouillon toe tot de soep de gewenste dikte heeft.
  • Serveer de soep in kommen en garneer met de zure room.
  • Garneer met het overige basilicum en serveer de broodstengels ernaast.