Italiaanse stijl maaltijdsoep met gehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiaanse stijl maaltijdsoep met gehakt

Italiaanse stijl maaltijdsoep met gehakt

met aubergine en courgette

Wist je dat deze penne voor 100% uit volkoren tarwegriesmeel bestaan?

Labels:
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

2.5 gram

Vers basilicum

100 gram

Gemengd gehakt van varken en kalf

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Aubergine

⅓ zakje(s)

Italiaanse kruiden

100 gram

Passata

½ blik(ken)

Kerstomaten in blik

45 gram

Volkoren penne

25 gram

Biologische zure room

Zelf toevoegen

1 el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

200 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)718 kcal
Energie (kJ)3005 kJ
Vetten33 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers28 g
Vezels9.6 g
Eiwitten30 g
Zout4 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Ris de blaadjes basilicum van de takjes. Voeg de takjes van het basilicum toe aan de bouillon. Snijd de aubergine en courgette in kleine blokjes.

Gehakt bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en de ui 1 - 2 minuten. Verhoog daarna het vuur, voeg het gehakt toe en bak in 2 - 3 minuten los.

Groenten bakken
3

Voeg de aubergine, courgette en Italiaanse kruiden toe aan de soeppan met deksel en bak nog 2 - 3 minuten mee.

Soep koken
4

Blus het geheel af met 1 el zwarte balsamicoazijn per persoon. Voeg de passata, cherrytomaten en bouillon toe en breng afgedekt aan de kook. Voeg, zodra de soep kookt, de penne toe en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten, of tot de pasta gaar is.

Basilicum snijden
5

Snijd de basilicumblaadjes in reepjes.

Serveren
6

Verdeel de soep over de kommen. Schep de crème fraîche op de soep en garneer met het basilicum.