Kervelsoep met aardappel en prei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kervelsoep met aardappel en prei

Kervelsoep met aardappel en prei

met knapperig broodje brie

Het is de Nationale Week Zonder Vlees! Minder vlees eten is niet alleen goed voor jou, maar ook voor de planeet. Wist je dat je 101 liter water bespaart door een week geen vlees te eten?

Labels:
Familie
Veggie
Familie
Allergenen:
Tarwe
Gerst
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Prei

100 gram

Aardappelen

30 gram

Verse kervel

1 stuk(s)

Biologisch bruin rozenbroodje

(Bevat Tarwe, Gerst Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Gluten, Noten, Sesamzaad)

50 gram

Franse roombrie

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] boter

400 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)620 kcal
Energie (kJ)2593 kJ
Vetten30.6 g
waarvan verzadigd18.5 g
Koolhydraten61.6 g
waarvan suikers11.7 g
Vezels9.2 g
Eiwitten20.6 g
Zout4.3 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Ovenrooster met bakpapier
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui grof. Snijd de prei in fijne ringen (zie Tip). Was de aardappelen grondig of schil ze. Snijd de aardappelen in kwarten. Bereid de bouillon.

Tip: Het groene loof van de prei kan wat stugger zijn waardoor de soep minder glad wordt. Snijd het daarom goed fijn óf laat een deel hiervan achterwege.

Stoven
2

Verhit 1 el roomboter per persoon in een soeppan met deksel. Fruit de ui 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de prei en aardappel toe en bak nog 5 - 6 minuten.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Kervel snijden
3

Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep 14 - 16 minuten zachtjes koken. Verwijder ondertussen eventuele dikke steeltjes van de kervel en snijd de kervel fijn. Houd enkele blaadjes kervel opzij voor de garnering.

Broodjes bakken
4

Halveer het rozenbroodje. Snijd dunne plakjes van de Franse brie en beleg beide helften van het broodje met de brie. Bak, wanneer de soep bijna klaar is, de broodjes 8 - 10 minuten op een rooster met bakpapier in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is (zie Tip).

Tip: Heb je een oven met grillstand? Grill het broodje dan aan het eind tot de kaas begint te borrelen en een mooie goudbruine kleur begint te krijgen.

Soep op smaak brengen
5

Voeg de kervel toe aan de soep en roer goed door. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Verwarm de soep nog 2 - 3 minuten zonder deksel.

Serveren
6

Verdeel de kervelsoep over de soepkommen en garneer met de overige kervelblaadjes. Serveer met de broodjes brie.