Oranje groenten-pindasoep met ei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Oranje groenten-pindasoep met ei

Oranje groenten-pindasoep met ei

Met Libanees platbrood

Van Suriname tot Indonesië en zeker ook bij ons: pindasoep is populair! Jij maakt vandaag een variant met oranje groenten - pompoen en peen - die perfect bij de pindakaas passen. Maak de soep af met een gekookt eitje en gebruik het platbrood om in de soep te dopen.

Labels:
Eet mij eerst
Veggie
Familie
Allergenen:
Selderij
Mosterd
Eieren
Gluten
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Wortel

2 stuk(s)

Bosui

150 gram

Pompoenblokjes

1.5 tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

2 stuk(s)

Wit platbrood

(Bevat Gluten)

1 bakje(s)

Pindakaas

(Bevat Pinda's)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¾ stuk(s)

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3443 kJ
Energie (kcal)823 kcal
Vetten29 g
waarvan verzadigd6.5 g
Koolhydraten110 g
waarvan suikers7.5 g
Vezels7 g
Eiwitten25 g
Zout5.1 g

Instructies

Peen snijden
1

Kook 400 ml water per persoon voor de soep. Pers of snijd de knoflook fijn en snijd de peen in plakken.

Bosui snijden
2

Snijd de bosui in fijne ringen. Houd van het groene gedeelte 1 el per persoon apart voor de garnering.

Bakken en koken
3

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en roerbak de knoflook, de peen, de pompoenblokjes, het kerriepoeder en de overige bosui 2 minuten op hoog vuur. Voeg vervolgens 300 ml kokend water per persoon toe, verkruimel ¾ bouillonblokje per persoon boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Laat de soep 14 – 16 minuten zachtjes koken.

Ei koken
4

Breng ondertussen het ei aan de kook in een steelpan met deksel en kook het ei, afgedekt, in 6 – 8 minuten hard. Spoel daarna onder koud water. Pel het ei en snijd het doormidden.

Soep pureren
5

Verwarm ondertussen de Libanese platbroden in een droge koekenpan op middelhoog vuur, 30 seconden per kant. Haal de soep van het vuur, voeg de pindakaas toe en pureer met een staafmixer. Voeg extra kokend water toe als je de soep wilt verdunnen. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over de soepkommen, leg het ei in de soep en garneer met de achtergehouden groene delen van de bosui. Serveer met de platbroden.