Vandaag nemen we je mee naar de Thaise keuken met een snelle, rijkgevulde soep. De wokpasta die je gebruikt is ook de basis voor pad thai en geeft het een Aziatisch tintje. En daar hoort een beetje pittigheid bij. Die kun je natuurlijk zelf naar smaak bepalen. Houd je van pittig eten? Bak dan wat zaadjes van de rode peper mee.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
20 gram
Thaise wokpasta
(Bevat Gluten, Soja)
200 gram
Groentemix van paprika, prei, gele wortel en courgette
(Kan bevatten Selderij)
50 gram
Noedels
(Bevat Gluten)
100 gram
Lamelles de filet de poulet aux épices orientales
2.5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
1 el
Zonnebloemolie
600 ml
Kippenbouillon
naar smaak
Peper en zout
• Bereid de bouillon. • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Bak de Thaise wokpasta een halve minuut, tot de geur vrijkomt. • Voeg de groentemix toe en bak 3 – 4 minuten.
• Voeg de bouillon toe aan de groentemix en kook de soep, afgedekt, 10 minuten op laag vuur. Voeg de laatste 4 minuten de noedels toe.
• Verhit ondertussen 1/2 zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. • Bak de gekruide kipfiletreepjes 6 – 8 minuten. • Snijd ondertussen de koriander, inclusief steeltjes, grof.
• Roer de gekruide kipfiletreepjes, inclusief bakvet, door de soep. • Verdeel de soep over soepkommen en garneer met de koriander.