Zoete-aardappelsoep met kokosmelk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zoete-aardappelsoep met kokosmelk

Zoete-aardappelsoep met kokosmelk

met garam masala, kidneybonen en limoen

Dit recept is geïnspireerd op locro de papa - deze van origine Zuid-Amerikaanse maaltijdsoep geef je een originele draai met garam masala en kokosmelk.

Labels:
Plantaardig

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Zoete aardappel

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

¼ bosje(s)

Lente-ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Wortel

¼ stuk(s)

Limoen

½ pak(ken)

Rode kidneybonen

⅓ zakje(s)

Garam masala

200 ml

Kokosmelk

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

50 ml

Water

¼ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3406 kJ
Energie (kcal)814 kcal
Vetten49.7 g
waarvan verzadigd32.9 g
Koolhydraten64.7 g
waarvan suikers28.3 g
Vezels23.3 g
Eiwitten18.2 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Zeef
Soeppan met deksel
Kleine kom

Instructies

Aardappelen roosteren
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Was de zoete aardappel grondig. Snijd de zoete aardappel en wortel in blokjes van 1 cm. 
  • Verdeel de zoete aardappel, de wortel en de helft van de tijm over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Rooster in 15 - 25 minuten gaar. Schep halverwege om.
Snijden
2
  • Snijd de lente-ui in fijne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp en snijd de limoen in partjes. Laat de kidneybonen uitlekken in een vergiet.
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een soeppot met deksel op middelhoog vuur en bak de helft van de lente-ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de knoflook, garam masala (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en suiker toe. Voeg de overige tijm toe en bak 30 seconden verder.

Weetje: Kidneybonen hebben van alle bonen het hoogste vezelgehalte. Per 100 gram bevatten ze bijna 1/3 van de ADH.

Soep koken
3
  • Voeg de tomatenblokjes en de kokosmelk toe. Voeg de aangegeven hoeveelheid water toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Roer goed door.
  • Breng de soep op smaak met peper en zout en breng aan de kook. Laat de soep, afgedekt, 7 - 10 minuten zachtjes koken op laag vuur.
  • Voeg de kidneybonen toe en kook 5 minuten verder.
Serveren
4
  • Pers 1 limoenpartje per persoon uit boven een kleine kom.
  • Haal de soep van het vuur en roer de geroosterde zoete aardappel, wortel en het limoensap erdoor.
  • Garneer de soep met de limoenrasp en de overige lente-ui. Voeg extra limoensap naar smaak toe.