Klassieke erwtensoep met rookworst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Klassieke erwtensoep met rookworst

Klassieke erwtensoep met rookworst

met wortel, knolselder en aardappelen

Deze klassieke erwtensoep zit niet alleen bomvol essentiële voedingsstoffen, maar hij warmt je ook heerlijk op tijdens de koude winterdagen!

Labels:
Familie
Familie
Allergenen:
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd1 uur
Oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

125 gram

Groene spliterwten

1 stuk(s)

Laurierblad

1 stuk(s)

Wortel

100 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Ui

150 gram

Knolselderblokjes

(Bevat Selderij)

½ stuk(s)

Varkensrookworst

5 gram

Verse bladselder

(Bevat Selderij)

Zelf toevoegen

500 ml

Zoutarme runderbouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4093 kJ
Energie (kcal)978 kcal
Vetten30.3 g
waarvan verzadigd11.2 g
Koolhydraten118 g
waarvan suikers19.8 g
Vezels21.1 g
Eiwitten49.6 g
Zout6.3 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Pan
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon in een grote soeppot met deksel.
  • Voeg de spliterwten en het laurierblad toe.
  • Laat de soep, afgedekt, 20 minuten zachtjes koken op middellaag vuur. Roer regelmatig door.
Snijden
2
  • Snijd de wortel in schijfjes van 1 cm dik. Was of schil de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm.
  • Bewaar een paar bladselderblaadjes apart en hak de rest, inclusief steeltjes, grof.
  • Snijd de prei in ringen.
  • Snijd de ui in halve ringen.
Soep afmaken
3
  • Voeg de wortel, aardappelen, gesneden bladselder, knolselder, prei en ui toe en kook nog 20 minuten op laag vuur, of tot de groenten gaar zijn. Haal de rookworst uit de verpakking en kook de laatste 7 minuten mee.
  • Haal het laurierblad en de rookworst uit de soep.
  • Stamp de soep een paar keer door met een aardappelstamper.

Weetje: Wist je dat knolselder meer vezels bevat dan de meeste andere groenten? Namelijk maar liefst 4,9 gram vezels per 100 gram! Vezels zijn belangrijk voor een goede darmwerking en zorgen voor een langdurig verzadigd gevoel na de maaltijd.

Serveren
4
  • Snijd de rookworst in schijfjes en voeg toe aan de soep (zie Tip). 
  • Verhoog het vuur en roer de soep goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de soep over de kommen en garneer met de apart gehouden bladselder.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de rookworst. De overige rookworst kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken of je boterham mee garneren.