Harira met Afrikaanse kruiden, linzen en geroosterde kikkererwten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Harira met Afrikaanse kruiden, linzen en geroosterde kikkererwten

Harira met Afrikaanse kruiden, linzen en geroosterde kikkererwten

met volkoren pita’s, labne en bladpeterselie

Harira is een traditionele Noord-Afrikaanse soep op basis van linzen, tomaten en kikkererwten. Wij hebben er een draai aan gegeven: de kikkererwten zijn geroosterd in de oven voor een crunchy garnering op je soep!

Labels:
Extra groente
Veggie
Allergenen:
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ blik(ken)

Linzen

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

1 cm

Verse gember

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

40 gram

Labne

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

½ blik(ken)

Kikkererwten

2 stuk(s)

Volkoren pitabrood

(Bevat Tarwe)

¼ zakje(s)

BBQ-rub

20 gram

Dadelstukjes

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

200 ml

Water

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)813 kcal
Energie (kJ)3401 kJ
Vetten23.3 g
waarvan verzadigd3.4 g
Koolhydraten103.3 g
waarvan suikers26.5 g
Vezels28.3 g
Eiwitten29.9 g
Zout6.4 g

Benodigdheden

Rasp
Soeppan met deksel
Kom
Bakplaat met bakpapier
Vergiet
Keukenpapier
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Rasp de gember. Snipper de ui grof. Snijd de wortel in schijfjes.

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppot met deksel op middelhoog vuur. Voeg de gember, ui, wortel en dadelstukjes toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, het bouillonblokje en 200 ml water per persoon toe (zie Tip). Breng aan de kook en laat, afgedekt, 8 - 10 minuten koken.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de benodigde hoeveelheid van het bouillonblokje.

Kikkererwten roosteren
3

Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet. Dep de helft van de kikkererwten droog met keukenpapier. De andere helft gaat later in de soep. Voeg de droge kikkererwten toe aan een kom en meng met 1/4 el olijfolie per persoon en de BBQ rub. Breng op smaak met peper en zout. Spreid de kikkererwten uit over een bakplaat met bakpapier en bak 20 minuten in de oven, of tot ze goudbruin en krokant zijn.

Pita's bakken
4

Bak de pita's 6 – 8 minuten mee in de oven tot ze goudbruin kleuren, of rooster de pita's in een broodrooster. Hak de verse bladpeterselie grof. Laat de linzen uitlekken in een vergiet. 

Soep afwerken
5

Voeg de Afrikaanse kruiden toe en pureer de soep met een staafmixer. Roer de linzen en overige kikkererwten door de soep. Proef de soep en breng eventueel nog op smaak met peper en zout. Verhit het geheel nog 2 - 3 minuten.

Serveren
6

Serveer de soep in een diep bord. Garneer met de geroosterde kikkerertwen en maak af met de verse bladpeterselie en labne. Serveer de pita's ernaast.

Weetje: Kikkererwten zitten vol vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen. Zoals vitamine E voor een sterke weerstand - ze bevatten er wel 4 tot 5 keer meer van dan andere peulvruchten.