Turkse soep met ras el hanout-kip, parelcouscous, pompoen, courgette en rozemarijn
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Turkse soep met ras el hanout-kip, parelcouscous, pompoen, courgette en rozemarijn

Turkse soep met ras el hanout-kip, parelcouscous, pompoen, courgette en rozemarijn

Avec du couscous perlé, de la courge, de la courgette et du romarin

Ras el hanout is een kruidenmengsel dat we vooral kennen uit de Arabische keukens en betekent 'het beste van de winkel'. De kip is al gekruid met ras el hanout, waardoor de pompoen ook een bijzondere smaak krijgt.

Labels:
Eet mij eerst
Chef's Choice
Familie
Allergenen:
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½

Rode ui

½

Courgette

30

Parelcouscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

150

Pompoenblokjes

½

Gedroogde rozemarijn

100

Kippendijreepjes

1

Wit platbrood

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

1

Zonnebloemolie

½

Groentebouillon

Extra vierge olijfolie

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3000 kJ
Energie (kcal)717 kcal
Vetten27 g
waarvan verzadigd4.9 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers12.7 g
Vezels5 g
Eiwitten33 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Staafmixer
Koekenpan

Instructies

Parelcouscous koken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 300 ml water per persoon voor de soep. Snipper de rode ui, snijd de courgette in de lengte in kwarten en snijd vervolgens in plakjes.

Snijden
2

Breng in een pan met deksel 100 ml water per persoon aan de kook en kook hierin de parelcouscous, afgedekt, in 10 minuten droog. Giet af indien nodig en roer de korrels met een vork los. Laat zonder deksel uitstomen en bewaar apart voor later. Verhit ondertussen de helft van de zonnebloemolie in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui 2 minuten.

Soep koken
3

Voeg vervolgens de courgette, het grootste deel van de pompoenblokjes en de rozemarijn toe en bak al roerend 4 minuten. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg 300 ml water persoon toe. Kook de soep, afgedekt 15 minuten. Pureer de soep met een staafmixer en voeg eventueel extra water toe om de soep te verdunnen.

Kip bakken
4

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de gekruide kippendijreepjes met de overige pompoenblokjes 8 - 10 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel extra vierge olijfolie toe.

Platbrood bakken
5

Bak ondertussen het Libanees platbrood 2 - 3 minuten af in de oven, of tot ze knapperig zijn. Voeg de parelcouscous toe aan de soep en breng op smaak met zout en peper.

Serveren en garneren
6

Verdeel de soep over de kommen en schep de kippendijreepjes en de gebakken pompoenblokjes in de soep. Druppel de olie uit de pan erover, breng op smaak met peper en zout en serveer met het Libanees platbrood.