Spaghetti met geroosterde groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti met geroosterde groenten

Spaghetti met geroosterde groenten

In Mediteraanse stijl met feta, olijven en kappertjes

De bereiding van deze snelle pasta is heel simpel, maar de smaken zijn dat zeker niet. De hartige kappertjes, olijven en feta vormen een smakelijk contrast met de zoete cherrytomaatjes. Samen met de verschillende groene kruiden vormt dit gerecht een complex geheel van smaken.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

125 gram

Rode cherrytomaten

90 gram

Volkoren spaghetti

(Bevat Gluten)

½ stuk(s)

Knoflookteen

30 gram

Olijven & kappertjes

40 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Verse basilicum, bladpeterselie en munt

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1.5 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3452 kJ
Energie (kcal)825 kcal
Vetten47 g
waarvan verzadigd10.4 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers18.3 g
Vezels10 g
Eiwitten23 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Pan met deksel
Fruitmesje
Kleine kom

Instructies

Groente bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Snijd de courgette in plakken van 1/2 cm dik en verdeel samen met de rode cherrytomaten over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie, breng op smaak met peper en zout en bak 15 – 20 minuten in de oven, of tot de cherrytomaten open beginnen te barsten.

Spaghetti koken
2

Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt, 12 – 14 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Halveer de olijven en snijd de kappertjes fijn. Verkruimel de feta. Snijd de blaadjes munt en basilicum in dunne reepjes. Snijd de bladpeterselie fijn.

Mengen
4

Meng de knoflook, olijven, kappertjes en extra vierge olijfolie in een kleine kom.

Mengen
5

Voeg het mengsel toe aan de spaghetti en schep goed om.

Serveren
6

Verdeel de spaghetti over de borden en garneer met de feta en de verse kruiden. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie. Serveer met de gepofte cherrytomaten en courgette.