Pasta aglio olio is een echte klassieker uit de Italiaanse keuken. Oorspronkelijk is het een eenvoudig voorgerecht met enkel knoflook, olijfolie en peterselie. Jij maakt er deze week een volwaardig hoofdgerecht van door er groenten, smaakvolle grana pandano en pijnboompitten aan toe te voegen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
2 stuk(s)
Knoflookteen
10 gram
Pijnboompitten
(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
½ stuk(s)
Venkel
125 gram
Rode cherrytomaten
90 gram
Volkoren spaghetti
(Bevat Gluten)
½ stuk(s)
Sjalot
6 leaves
Vers basilicum
(Bevat Selderij)
1 tl
Gedroogde oregano
25 gram
Geraspte grana padano
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
1 el
Zwarte balsamicoazijn
1 el
Olijfolie
1 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti. Snijd of pers de helft van de knoflook fijn en snijd de andere helft in dunne plakjes.
Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in fijne repen. Leg de venkel, cherrytomaten en plakjes knoflook in een ovenschaal en besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout, meng goed en bak 15 minuten in de oven.
Kook de spaghetti in de pan met deksel, afgedekt, 10 minuten en giet daarna af. Snipper ondertussen de sjalot en scheur de basilicum klein.
Verhit de overige olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de sjalot en overige knoflook 3 minuten op laag vuur. Voeg de oregano toe en bak 1 minuut mee. Voeg de spaghetti en de helft van de grana padano toe. Verhit 1 minuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.
Haal de pan van het vuur en voeg de groenten uit de oven toe. Voeg ook de extra vierge olijfolie en de helft van de basilicum toe.
Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de pijnboompitten, overige basilicum en grana padano.