Spaghetti al limone met panko
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti al limone met panko

Spaghetti al limone met panko

met spruiten en courgette

Speciaal ingrediënt in je box! Vrij vertaald betekent Grana Padano 'de korrel van Padanië'. Deze kaas vindt zijn oorsprong op de Italiaanse Povlakte.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Spaghetti

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

75 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Citroen

100 gram

Spruiten

(Bevat Selderij)

15 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Verse citroentijm

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

½ stuk(s)

Courgette

25 gram

Aglio e olio

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

¼ el

Olijfolie

¾ el

[Plantaardige] boter

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3944 kJ
Energie (kcal)943 kcal
Vetten47.9 g
waarvan verzadigd21.4 g
Koolhydraten94.3 g
waarvan suikers15.6 g
Vezels12.5 g
Eiwitten27.6 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Hapjespan
Grote pan
Kom
Kleine kom
Large Frying Pan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een pot voor de pasta. Kook de pasta 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Halveer de spruiten. Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in dunne schijfjes.
  • Verhit de olijfolie in een diepe pan op middelhoog vuur. Bak de spruiten 4 - 6 minuten. 
  • Rasp ondertussen de citroen en snijd in 4 partjes.
Garnering maken
2
  • Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de panko en citroentijmtakjes toe en bak al roerend 2 - 3 minuten, of tot de kruimels goudbruin zijn (zie Tip). 
  • Haal uit de pan, voeg toe aan een kleine kom en laat afkoelen. Verwijder de citroentijmtakjes.
  • Meng in een kom de honing samen met het sap van 1 citroenpartje per persoon. Voeg dit toe aan de groenten en kook nog 1 minuut.

Tip: Blijf bij de kruimels en schep regelmatig om zodat ze niet aanbranden!

Saus maken
3
  • Voeg de culinaire room toe aan de pot met groenten en verkruimel het bouillonblokje erboven. Laat 4 minuten zachtjes indikken op middelmatig vuur.
  • Voeg de kaas, aglio e olio (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en 1tl citroenrasp per persoon toe en kook nog 1 minuut. 
  • Roer de pasta erdoorheen en mix goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de pasta over borden.
  • Heb je nog citroenrasp over? Meng deze naar smaak door pankokruimels en gebruik dit om de pasta te garneren (zie Tip).
  • Serveer met de overige citroenpartjes. 

Gezondheidstip: Let jij op je calorie-inname? Serveer dan de helft van de pankotopping. Je kunt de overige pankotopping de volgende dag in een salade verwerken.