Je geeft deze citroenpasta extra crunch met kaaskruimels! Deze bereid je zelf door panko en citroentijm te bakken in boter en vervolgens kaas toe te voegen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
90 gram
Spaghetti
(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)
75 ml
Culinaire room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Citroen
100 gram
Spruiten
15 gram
Geraspte oude Goudse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
10 gram
Grana Padanovlokken DOP
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
5 gram
Verse basilicum en citroentijm
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Courgette
15 gram
Panko paneermeel
(Bevat Tarwe)
25 gram
Aglio e olio
25 ml
Zoutarme groentebouillon
¼ el
Olijfolie
¾ el
[Plantaardige] boter
naar smaak
Peper en zout
Breng water aan de kook met een snuif zout in een grote pot voor de pasta. Pluk de blaadjes van de citroentijm en snijd fijn. Snijd het basilicum fijn. Was de citroen grondig. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Snijd de citroen in 6 partjes. Snipper de ui. Halveer de spruiten. Bereid de bouillon.
Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg al roerend de panko en de gehakte citroentijm toe en bak 3 - 5 minuten, of tot de kruimels goudbruin zijn (zie Tip). Schep vervolgens de kruimels in een kleine kom, laat afkoelen en meng met de geraspte oude kaas.
Tip: Blijf bij de kruimels en schep regelmatig om zodat ze niet aanbranden!
Voeg de pasta toe aan het kokende water en kook 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen. Halveer de courgette in de lengte, snijd beide helften nogmaals in de lengte in de helft en snijd de repen in kwartjes.
Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?
Verhit de olijfolie in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de ui en spruiten 6 - 8 minuten. Voeg de courgette toe en bak nog 3 - 5 minuten. Blus af met de aglio e olio, de culinaire room en de groentebouillon. Laat 4 - 6 minuten reduceren op middelhoog vuur, of tot de saus wat indikt (zie Tip).
Tip: Heb je tijd? Laat de saus dan iets langer reduceren zodat deze indikt.
Voeg 1 tl citroenrasp per persoon en de Grana Padanovlokken toe aan de saus (zie Tip). Pers 1 citroenpartje per persoon uit boven de saus. Schep de pasta erdoorheen en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Citroenrasp heeft een sterke smaak, voeg naar smaak meer of minder toe.
Verdeel de pasta over de borden. Heb je nog citroenrasp over? Meng deze naar smaak door de kaas-pankokruimels. Bestrooi de pasta met de kaaskruimels en serveer met de overige citroenpartjes. Garneer met het basilicum.