topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese

Met een frisse salade

Deze pasta zet je na een drukke dag zo op tafel. Het gehakt is al op smaak gebracht met Italiaanse kruiden. Wij kennen dit gerecht vooral als spaghetti bolognese maar in Bologna wordt de geliefde ragù alla bolognese eigenlijk met tagliatelle gegeten.

Allergenen:
Gluten
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Spaghetti

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Eieren, Mosterd, Lupine)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 bosje(s)

Verse rozemarijn

1 bosje(s)

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

10 gram

Geraspte parmigiano reggiano

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

½ blik(ken)

Tomatenblokjes

10 gram

Pijnboompitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Komkommer

30 gram

Rucolamelange

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4000 kJ
Energie (kcal)956 kcal
Vetten45 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers15.5 g
Vezels9 g
Eiwitten50 g
Zout0.2 g

Benodigdheden

Snijplank
Fruitmesje
Pan met deksel
Rasp
Hapjespan
Koekenpan
Saladekom
Bord

Instructies

Koken, snijden, raspen
1

• Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de spaghetti. Kook de spaghetti in 10 – 12 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Haal de rozemarijn van de takjes en snijd fijn. Haal de basilicumblaadjes van de takjes en snijd de takjes fijn. Rasp de Parmigiano reggiano fijn.

Saus maken
2

• Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de ui, knoflook, basilicumtakjes en rozemarijn 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. • Voeg het gekruid rundergehakt toe en bak 2 - 3 minuten. • Voeg de geblikte tomatenblokjes toe, draai het vuur middellaag, en laat 8 - 10 minuten stoven. Breng goed op smaak met peper en zout.

Salade maken
3

• Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan, zonder olie, goudbruin. • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de zwarte balsamicoazijn, peper en zout. • Schaaf de komkommer met een dunschiller of kaasschaaf in dunne linten.

Serveren
4

• Meng de rucola, de veldsla en de komkommerlinten met de dressing. • Verdeel de pasta over de borden, en schep de saus erover. Garneer met de basilicumblaadjes. Serveer met de salade.